Poznati istarski vinar poginuo u izravnom sudaru u Austriji

Austrija sudar
Foto: Tiroler Tageszeitung
1/2
26.02.2010.
u 17:11

U izravnom sudaru dvaju osobnih automobila u blizini austrijskog Söldena poginuo je 46-godišnji Hrvat, piše Tiroler Tageszeitung, a Večernji list doznaje da je riječ o istarskom vinaru i glazbeniku Andriji Šipetiću.

U izravnom sudaru dvaju osobnih automobila u blizini austrijskog Söldena u četvrtak oko 23 sata poginuo je 46-godišnji Hrvat, piše Tiroler Tageszeitung. Večernji list doznaje da je riječ o istarskom vinaru i glazbeniku Andriji Šipetiću.

U nesreći su ozlijeđena i dva Austrijanca te jedan Slovenac. Automobilom, u kojemu je Šipetić bio suvozač, upravljao je 18-godišnjak te je na njih, kako se čini, u zavoju pored lokalnog supermarketa automobilom naletio Austrijanac kojemu je izmjereno 1,38 promila alkohola u krvi. Šipetić je na mjestu preminuo, a ostali su prevezeni u bolnicu.

Ironično, baš je te noći tirolska policija provodila veliku akciju hvatanja pijanih vozača, no Austrijanac, koji je izazvao sudar, očito je prošao neprimijećen iako je, kako se pokazalo, bio drugi najpijaniji vozač te noći (najgori je bio izvjesni vozač sa 1,6 promila).

Andrija Andi Šipetić bio je među uspješnijim istarskim vinarima mlađe generacije. Zajedno s Deanom Milićem osmislio je i njegovao jedan od najvećih istarskih vinskih brendova - Demian, koji se vrlo brzo proširio izvan hrvatskih granica. Osim vina bavili su se i proizvodnjom autohtonih istarskih pića. Šipetić i Milić imali su podrume u Radeki Polju kod Marčane, a vinograde diljem Istre.

 Andi Šipetić i njegov brend Damian bili su u samom vrhu istarskog vinarstva. Njegova vina nosila su  laskavu titulu  IQ (Istrian Quality) koju imaju kvalitetnija vina koja udovoljavaju propisanim  vrijednostima za zemljopisno porijeklo sorte malvazija istarska.

Šipetić i Milić prošle su godine iz svijeta vina i biske zakoračili u proizvodnju vrhunskog  balzamičnog octa. Proizvod s juga Istre i prvi takav u Hrvatskoj autohtoni je proizvod na bazi motovunskog  terana i merlota, barikiran i obogaćen šljivama.

Šipetić je bio posebno ponosan na tu svoju kreaciju i zvao ga je  - istarski ocat. Zrije u bačvama od  trešnje, akacije ili hrasta, vrlo je aromatičan, a Andi je preporučivao da ga se kuša - žlicom i bez kruha.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
18:28 26.02.2010.

Sto reci? Sucut obiteljima poginulog! Nama opomena u saobracaju!

HR
hr
19:01 26.02.2010.

Prijatelju zbogom.Iskrena sucut obitelji

KA
karlovcankica
04:06 27.02.2010.

zalosno i ironicno..ALKOHOL!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije