- Hrvatska se suočila s problemima s kojima su se suočile i naše zemlje, Velika Britanija i Italija, no to su puno veća tržišta, puno veće zemlje, ali problemi su slični i trajat će neko vrijeme dok se ne riješe, međutim na dobrom smo putu jer lakše je krenuti zajednički, razmjenom dragocjenih iskustva i primjenom dobrih savjeta - rekao je Giancarlo Belluzzi iz Ministarstva zdravstva i talijanski član Savjetodavnog foruma EFSA na okruglom stolu na temu "Rizici u proizvodnji tradicionalnih proizvoda od mesa u OPG-ima" održanom u Vinkovcima u organizaciji britanske i hrvatske veterinarske komore , na kojemu su uz hrvatske proizvođače, sudjelovali gosti iz Velike Britanije, Italije, Bugarske, Nizozemske, Španjolske, Čilea.
Sudionici iz Velike Britanije i Italije, hrvatske su kolege upoznale s iskustvima u tradicionalnoj proizvodnji hrane u Velikoj Britaniji te talijanskim pristupom u komunikaciji s malim proizvođačima. Osvrnuli su se i na probleme u hrvatskoj proizvodnji, koji se, kako kažu, u nekim elementima ne razlikuju od njihovih, ali vide dobru šansu hrvatskih proizvoda na europskom tržištu zbog kvalitete proizvoda.
Hrvatski proizvođači su goste upoznali s proizvodnjom u obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, trenutnim stanjem u proizvodnji mesa i mesnih prerađevina, problemima u proizvodnji i drugim temama s kojima se susreću hrvatski mesoprerađivači tradicionalnih proizvoda poput šunke, kulena, kobasice i slanine.
>>'Injekcijom' od 3,5 mil. eura Vindija kreće u borbu za europsko tržište