Sastojci za ručak:
0,6 kg prokulica – 9 kn; pušlek rotkvica – 6 kn; 1 kg jabuka – 8 kn; 30 dag suhih smokava – 13 kn; hrenovke; limun
Umirovljenica Branimira Rukavina (74) ima srčanih problema pa pazi na prehranu i pokušava izbjegavati tešku hranu. Zato svakodnevno kupuje svježe i zdrave namirnice na tržnici Utrina jer živi u blizini.
Ovoga se puta odlučila za jednostavnu kokošju juhu kao predjelo. Potom će za glavni obrok kratko prokuhati prokulice u vodi i onda ih uvaljati u popržene krušne mrvice. Kada ih servira na tanjuru, polit će ih limunovim sokom. Usto će u vodi prokuhati nekoliko hrenovaka, a kao salatu će poslužiti malo posoljenih rotkvica bez začina i ulja. Za desert će pojesti jabuku ili suhe smokve jer je najbolje, kaže, osvježavaju.
Ukućane će počastiti kolačem od jednostavnog biskvita (šalica brašna, mlijeka, mljeveni orasi, šećer, pola šalice ulja i pola praška za pecivo) premazanog pekmezom od marelice.
A ove današnje hrenovke zdraveeeee, da zdravije ne mogu biti!