Mozzarella, San Marzano rajčice, prosciutto cotto, panceta, peperoni, jalapeno i papadew slatko-ljute papričice. Glavni su sastojci koji se sljubljuju na najvećoj pizzi u metropoli koju već gotovo 20 godina po istoj recepturi priprema pizzerija Mr. Jack Zagreb u Stenjevcu.
Teška je četiri kilograma, promjera od 1 metra, a može bez problema nahraniti obitelj od osam ljudi. Gigantska ljepotica, kako ju od milja zovu iz pizzerije, poznata je i kao XXL pizza, a stoji od 180 do 260 kuna, ovisno o dodacima koji se stavljaju na tijesto.
"Imamo više veličina, a s našom XXL pizzom može se nahraniti cijela ulica. Naša kultna pizza već 18 godina je toliko velika da ne može proći kroz vrata", stoji na stranicama pizzerije Mr. Jack Zagreb.
A kad smo već kod rekorda i ovog talijanskog specijaliteta koji je obožavan diljem svijeta, spomenimo i neke apsolutne siraste trofeje. U Guinnessovoj knjizi rekorda francuski chef Benoit Bruel iz Déliss Pizze u Lyonu prije dvije godine upisan je kao čovjek koji je napravio pizzu s najviše vrsta sireva na njoj. Točnije, 254 vrste, a samo su oni težili oko 730 grama. U Napulj je pak, odnosno domovinu pizze, 2016. godine "otišla" titula najdulje ove gastro poslastice na svijetu. Svjetski rekord su srušili s gotovo dva kilometara dugom pizzom za koju je bilo potrebno 1,6 tona rajčica, dvije tone mozzarele, 200 litara maslinova ulja i 30 kilograma bosiljka. A u pripremi je sudjelovali preko 250 chefova iz Italije i svijeta te su je nakon fotografiranja i mjerenja podijelili beskućnicima.
Jedna od lošijih pizzerija na zapadu