Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Na snazi žuti meteoalarm: Prijepodne sunčano, popodne pljuskovi i grmljavina

Snažan pljusak u Zagrebu
Foto: Boris Scitar/Vecernji list
1/2
13.05.2024.
u 08:15

Za danas je za zagrebačku, karlovačku, gospićku i kninsku regiju upaljen žuti meteoalarm zbog mogućeg grmljavinskog nevremena. Nevrijeme se očekuje nakon podneva

U Hrvatskoj je u ponedjeljak ujutro ponegdje moguća magla, tijekom dana će biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, češćim i duljim na istoku i jugu, a mjestimice je moguća kiša, osobito na zapadu te unutrašnjosti Dalmacije, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Poslijepodne su lokalno mogući i pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar će biti slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, a najviša temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 Celzijevih stupnjeva.

Sutra promjenljivo oblačno, od sredine dana uz češća i dulja sunčana razdoblja. Mjestimice će padati kiša, lokalno na obali te u unutrašnjosti Dalmacije mogući su i pljuskovi praćeni grmljavinom. Na istoku i jugu zemlje uglavnom suho. Vjetar na kopnu slab do umjeren jugoistočni. Na Jadranu umjereno do jako jugo, podno Velebita u noći i ujutro bura. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 13, na Jadranu između 14 i 17 °C. Najviša dnevna uglavnom između 18 i 22 °C.

VEZANI ČLANCI: 

Za danas je za zagrebačku, karlovačku, gospićku i kninsku regiju upaljen žuti meteoalarm zbog mogućeg grmljavinskog nevremena. Nevrijeme se očekuje nakon podneva. Za zapadnu obalu Istre na snazi je žuto upozorene zbog vjetra koji će puhati do 75 kilometara na sat. 

– I u nastavku tjedna u kopnenom području promjenjivo. Kiša, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, vjerojatnija je u Gorskoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije, dok bi ponajprije u utorak u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj ponegdje mogla i izostati. Zapuhat će jugoistočni vjetar pa će temperatura u četvrtak malo porasti. Na Jadranu će puhati jugo, od srijede mjestimice jako i olujno, pa će jutra biti toplija. Sunčana razdoblja češća nego u unutrašnjosti, no uz povremeno više oblaka i na obali treba računati na pljuskove i grmljavinu, osobito na sjevernom dijelu – prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije