Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUD MU PRIJETI ZATVOROM

Trump kažnjen zbog nepoštivanja suda u čak 9 navrata! Mora platiti kaznu od 9.000 dolara

Former U.S. President Trump's criminal trial on charges of falsifying business records continues in New York
Foto: JUSTIN LANE/REUTERS
1/6
30.04.2024.
u 16:23

Nastavi li kršiti naredbu suda, Trump bi mogao i u zatvor, navodi se u presudi kojom mora platiti 9.000 dolara kazne zbog nepoštivanja suda

Donald Trump, bivši predsjednik SAD-a, proglašen je krivim za nepoštovanje suda u čak devet navrata, objavio je ovog utorka CNN, zbog čega mora platiti kaznu od 9.000 dolara. Zbog objava na društvenim mrežama sud mu je zaprijetilo i da će ići u zatvor ako nastavlja istim tokom, u jeku suđenja koje je započelo zbog sudjelovanja u nezakonitoj zavjeri izbora 2016.. 

- Ovaj sud odbacuje argumente optuženika i nalazi da su ljudi utvrdili elemente kaznenog nepoštivanja izvan svake razumne sumnje - navodi se u presudi, pa nastavlja: ''Okrivljenik je prekršio nalog objavama na društvenim mrežama o poznatim svjedocima koji se odnose na njihovo sudjelovanje u ovom kaznenom postupku te javnim izjavama o porotnicima u ovom kaznenom postupku''.

Devet incidenata predstavlja sedam objava i ponovnih objava na Truth Socialu i dva posta na web stranici Trumpove kampanje. Kažnjen je s 1000 dolara za svaki prekršaj, mora platiti kaznu do zatvaranja radnog vremena u petak i mora ukloniti objave do 14:15 sati ovog utorka po lokalnom vremenu.

- Optuženik se ovime upozorava da Sud neće tolerirati daljnje namjerno kršenje svojih zakonskih naloga i da će mu, ako bude potrebno i prikladno s obzirom na okolnosti, izreći zatvorsku kaznu - upozorava se Trumpa u presudi.

POVEZANI ČLANCI:

Trump u nastavku suđenja tako neće smjeti komentirati tijek samog suđenja, što otežava poziciju i obrani i tužiteljstvu u smislu komentiranja izvan sudnice. Trumpova obrana branila se i argumentom da su neki od komentara bili preneseni od drugih pa to samim time i nije kršenje šutnje za vrijeme suđenja, ali i su Trumpove objave ''zaštićene slobodom političkog govora kojima je pokušavao odgovoriti na napade koje doživljava''. 

Za vrijeme izricanja presude Trump je, navodi medij, pisao nešto što se čini podugački tekst na papir, a potom je nešto šapnuo odvjetniku Toddu Blancheu i predao mu taj papir. 

>> VIDEO Trump: 'Mi smo na rubu trećeg svjetskog rata!'


 
Ključne riječi

Komentara 4

MA
marcellus
16:22 30.04.2024.

Wow, to će ga financijski uništit, 9.000 dolara... ovi sudski procesi protiv njega jako podsjećaju na montirane sudske procese u komunizmu

HO
homofobic
21:26 30.04.2024.

DemoNkrati se izivljavaju !

KO
Kolumbo
16:31 30.04.2024.

Sve ce im se to odbit od glavu jednog dana 70miliona amera je glasalo za trampa nije to mala maca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije