Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODRŽANA GLAVNA SKUPŠTINA

Atlantic Grupa dobila dva nova člana Nadzornog odbora

Goran Stanzl/Pixsell
20.01.2022.
u 15:36

Vesna Nevistić stekla je bogatu ekspertizu na globalnoj razini u različitim industrijama, a iza Zorana Vučinića su 33 godine radnog iskustva, napredovanja i iznimnih rezultata u međunarodnom korporativnom poslovanju

Atlantic Grupa dobila je danas s potvrdom Glavne skupštine dva nova člana Nadzornog odbora, pa se od danas on sastoji od devet uglednih članova akademske i poslovne zajednice.

Riječ je o Vesni Nevistić, iskusnoj stručnjakinji u područjima menadžment consultinga, investicijskog bankarstva, korporativnog razvoja i restrukturiranja, i Zoranu Vučiniću, dokazanom globalnom menadžeru s izuzetno uspješnom međunarodnom karijerom na području robe široke potrošnje.

Kako se navodi u priopćenju, dr. Vesna Nevistić stekla je bogatu ekspertizu na globalnoj razini u različitim industrijama radeći na visokim izvršnim pozicijama u nekim od vodećih svjetskih institucija. Bila je Partner u McKinsey & Company u Zürichu i New Yorku, Managing Director u Goldman Sachsu u Londonu i Zürichu, te Group Managing Director i Head of Corporate Development UBS-a u Zürichu, gdje je bila dio top menadžment tima koji je uspješno restrukturirao Banku nakon financijske krize.

Trenutno vodi svoju savjetodavnu boutique tvrtku, VereNovo GmbH, s fokusom na teme strateške i poslovne transformacije, a također obavlja dužnost neizvršnog direktora u upravnim odborima triju kompanija: Compagnie Financiere Richemont SA, globalnoj grupaciji za luksuznu robu sa sjedištem u Ženevi; Samskip BV, vodećoj paneuropskoj tvrtki za multimodalni prijevoz i logistiku sa sjedištem u Rotterdamu; Constellation Acquisition Corp I, tvrtki za akvizicije s posebnom namjenom (SPAC) uvrštenoj na Njujoršku burzu.

- Iza Zorana Vučinića su 33 godine radnog iskustva, napredovanja i iznimnih rezultata u međunarodnom korporativnom poslovanju, strateškom marketingu i upravljanju promjenama. Međunarodnu korporativnu karijeru Zoran je upravo završio u korporaciji Coca-Cola sa sjedištem u Atlanti na poziciji operativnog direktora sjevernoameričke operativne jedinice – globalno najveće poslovne jedinice Coca-Cola kompanije. Karijeru je i započeo u Coca-Coli 1988. godine u Italiji kao voditelj marketinga odgovoran za poslovnu jedinicu za bivšu Jugoslaviju, Bugarsku i Rumunjsku. Unaprijeđen je u direktora marketinga Coca-Cole Poljska, a nakon toga je imenovan glavnim direktorom za Švicarsku i Austriju, da bi kasnije prešao u kompaniju Coca-Cola Amatil Europe na poziciju direktora marketinga i prodaje. Poslovni ga je put potom odveo u Bangkok, na Tajland, na funkciju zamjenika predsjednika divizije odgovornog za 12 zemalja koje čine poslovnu diviziju Jugozapadna Azija - piše u priopćenju Atlantic Grupe. 

Na neko je vrijeme napustio kompaniju kako bi pohađao poslijediplomski studij na sveučilištu Massachusetts Institute of Technology (MIT) u SAD-u te je, nakon završetka, počeo raditi kao konzultant u tvrtki EGON ZEHNDER International, sa sjedištem u Beču, Austrija, globalnom lideru u pronalaženju i ocjenjivanju vrhunskih menadžera, pri čemu mu je fokus bio na klijentima diljem središnje i istočne Europe.

Zatim je bio glavni direktor mliječne industrije Dukat, vodeće regionalne mljekarske grupe u Hrvatskoj. U Coca-Colu se vratio 2007. godine na poziciju predsjednika poslovne jedinice za Rusiju, Ukrajinu i Bjelorusiju. Devet godina kasnije seli u Dubai, UAE, gdje je unaprijeđen u predsjednika velike poslovne jedinice Bliski istok i Sjeverna Afrika s odgovornošću za ukupno 27 zemalja u regiji, piše u priopćenju.

>> VIDEO Novo istraživanje: Preboljeli više zaštićeni od delta varijante od cijepljenih


 

Komentara 2

SE
serafin002
15:37 23.01.2022.

U Atlantic Grupi treba svojh posao obaviti USKOK, da ispita leglo kriminala vezanog za komunjarski sektor, drugove kao Milanović. Vujčić....

ER
EroK
20:00 21.01.2022.

Od pustih nadzornika ima li ikoji radnik?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije