Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akvizicije

Todorić opovrgnuo da kupuje beogradsku mljekaru Imlek

ivica todorić
Patrik Macek/Pixsell
14.07.2010.
u 14:02

Nismo još dobili dovoljno dobru ponudu i o tome još nema dogovora - tvrdi Rade Pribićević iz Danube Foodsa ističući kako je prodaja Salfordovih firmi u Srbiji planirana još 2008., ali je odgođena zbog svjetske financijske krize.

Investicijski fond Salford namjerava uskoro prodati kompanije Bambi Banat, Knjaz Miloš, kao i mljekare Subotica i Imlek, koje posluju u sastavu Danube Foodsa. Za mljekaru Imlek najzainteresiraniji je hrvatski biznismen Ivica Todorić, piše Press online.rs. No iz Agrokora su jučer demantirali te napise i tvrde kako ne pregovaraju o kupnju Imleka, dok Rade Pribićević, direktor za korporativne i regulatorne poslove Danube foodsa, ne želi otkriti imena zainteresiranih za kupnju.

- Sazrela je situacija da se ove tvrtke prodaju. Ima dosta zainteresiranih kompanija, vidjet ćemo tko će biti novi vlasnici - rekao je Pribićević za Press. Nije htio otkriti imena zainteresiranih kupaca, iako je prema Pressovim izvorima, hrvatski Agrokor - koji je u srpske kompanije već uložio 450 milijuna eura, ostvaruje promet oko 600 milijuna eura i zapošljava 7000 radnika - već započeo pregovore o preuzimanju Imleka.

- Nismo još dobili dovoljno dobru ponudu i oko toga još nema dogovora - tvrdi pak Pribićević, ističući kako je prodaja Salfordovih firmi u Srbiji planirana još 2008., ali je zbog svjetske financijske krize odgođena.

Glavni direktor Salforda za Srbiju Slobodan Petrović početkom ove godine najavio je kako Salford planira prodaju srpskih kompanija najkasnije do 2012. godine. Kao kupci Knjaza Miloša dosad su se, tvrdi Press online.rs, javljali fondovi iz Italije, Austrije, Carlsberg, vlasnik Dobre vode iz Češke i drugi.

Investicijski fond Salford u posljednje je vrijeme u medijima spominjan i kao jedan od zainteresiranih za kupnju Kalničkih voda Badela 1861. Iz Agrokora zasad nismo dobili službeni odgovor.

Komentara 6

TE
tetrijebzg
18:47 14.07.2010.

Todoriću plati državi porez

SA
samoborka
15:52 14.07.2010.

Bez obzira koliko netko simpatizirao ili nesimpatizirao Todorića, drago mi je kad su Hrvati (samo molim bez komentiranja tko je po nekome \"pravi\" Hrvat,a tko ne,jer dok god se ljudi bave time, gubi se vrijeme za pametne i smislene,korisne stvari) u ulozi otkupitelja i investitora. Utjerati pravdu za prošlost nećemo nikada, ali ono što trenutno možemo je iskoristiti situaciju koliko se da i pametnim, mudrim potezima raditi sebi u korist.

AG
Agramer198
16:03 14.07.2010.

valjda mlekaru! Budite dosljedni isto kao i kada prenosite izjave na srpskom, čemu sad ušminkavanje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije