Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Bjelovar postaje kazališna atrakcija: Ovih dana premijera klasika “Čaruga” u izvedbi poznatih hrvatskih glumaca

Čaruga
08.05.2024.
u 10:35

Nakon niza godina, bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu, a riječ je o kazališnom djelu “Čaruga”, poznatog hrvatskog autora Ivana Kušana

Grad Bjelovar ovih će dana zasigurno biti središte kazališnih zbivanja jer, osim što predstavlja tek osnovanu Gradsku kazališnu kuću Bjelovar, ljubitelji ove umjetnosti ondje će moći prisustvovati i premijeri profesionalne kazališne predstave “Čaruga”, uprizorene prema djelu autora Ivana Kušana.

Riječ je o predstavi koja je dosad imala brojne izvedbe te je postala svojevrsni kazališni klasik, a u kojem su svojedobno glumili velikani hrvatskoga glumišta, kao Fabijan Šovagović, Vera Zima, Vanja Drach i drugi. Nova izvedba Čaruge okuplja ništa manje eminentna imena hrvatske glumačke scene - u naslovnim su ulogama Bjelovarčanin Bojan Navojec i Nina Violić.

Producentica predstave je Dubravka Vrgoč, novoizabrana intendantica riječkoga HNK, redatelj je poznati Ivica Buljan, nekadašnji ravnatelj Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, glazbu je napisao Drago Mlinarec, kostimografkinja je Ana Savić Gecan, a za scenografiju, svjetlo i vizualne efekte zaslužan je slovenski tandem Sonda i Toni Soprano.

Premijera predstave bit će 18. svibnja, a karte za “Čarugu”, koja postaje dio stalnog programa novoosnovanoga bjelovarskog kazališta, možete kupiti i online. Nakon premijere održat će se još tri izvedbe Čaruge prije ljetne stanke i to 19. svibnja, 8. i 9. lipnja. Treba reći i da je uz kupljenu ulaznicu, za izvedbu 19. svibnja, organiziran je i besplatan prijevoz iz Zagreba.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije