Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadar

Grand prix osvojio animirani film "Alois Nebel"

Avvantura film festival
Avvantura festival Zadar
03.09.2012.
u 12:26

Portugalac Miguel Gomes najbojli je redatelj, najbolji scenarij napisao je Miroslav Momčilović, najbolja glumica je Alina Levshin iz njemačkoga filma "Combat girls", a nagrada za najbolju mušku ulogu dodijeljena je glumcu Karlu Johnsonu

Žiri u sastavu Karel Och, Ognjen Sviličić, Stefan Kitanov, Nataša Petrović i Luis Minaro dodijelio je Grand prix 3. Avvantura film festivala animiranom filmu "Alois Nebel" redatelja Tomaša Lunaka u češko-njemačko-slovačkoj koprodukciji, a Portugalca Miguela Gomesa proglasio je najboljim redateljem za film "Tabu". Najbolji scenarij napisao je Miroslav Momčilović za film "Smrt čoveka na Balkanu", najbolja glumica je Alina Levshin iz njemačkoga filma "Combat girls", a nagrada za najbolju mušku ulogu dodijeljena je glumcu Karlu Johnsonu iz filma  "The pier" redatelja Gerarda Hurleyja. Film "Baikonur" redatelja Veita Helmera osvojio je nagradu publike, a snimatelj tog filma Nikolai Kanow nagrađen je za najbolju kameru. Baikonur govori o bajkovitoj ljubavi između mladića iz maloga, zabačenog sela i svemirske turistkinje koja se izgubila nakon povratka na Zemlju. Snimljen je kao kazahstansko-njemačko-ruska koprodukcija. Dobitnicima se dodjeljuju "Staklene maraske".

Na festivalu su nagrađeni i 1. i 2. filmovi redatelja, pa su španjolski producent Antonio Saura, glumica Ruth Gabriel i redatelj Danilo Šerbedžija izabrali čak tri sjajna filma. Španjolski "Finisterrae", poljski "The mole" i francuski "Beast paradise". Posebni žiri birao je i najbolji studentski film, pobijedio je izraelski "A different war", najbolji kratki film je "The wedding". Specijalna nagrada za izniman doprinos filmskoj umjetnosti koja nosi ime po našem velikom snimatelju Tomislavu Pinteru dodijeljena je Luisu Minnaru. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije