Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
već ispričana priča

Netflix priprema novu anime seriju po mangi "One Piece"

Netflix
19.12.2023.
u 10:21

Jedan od najpoznatijih manga serijala, nakon uspješne Netflixove igrane serije, dobit će i novi anime

Na valu golemog uspjeha prve sezone igrane serije "One Piece", predstavljene prošloga ljeta, Netflix se udružio s autorom istoimenog manga predloška Eiichirom Odom te najavio novu anime seriju temeljenu na istome djelu. Novi remake, pod nazivom "The One Piece", pokrivat će priču već ispričanu u Odinoj mangi, počevši od iste točke kao i postojeći anime iz 1999. i Netflixova recentna igrana adaptacija.

Posjetimo, "One Piece" jedan je od najpoznatijih manga serijala koji u Japanu izlazi od srpnja 1997. godine, a pojedinačne epizode do sada su okupljene u 107 svezaka. Saga prati pustolovine nadobudnog mladog pirata Monkeya D. Luffyja i njegove družine u potrazi za mitskim blagom i titulom kralja gusara.

I prije nego što ju je dohvatio Netflix, Odina manga prerasla je u veliku medijsku franšizu, adaptiranu u festivalski film, anime seriju, četrnaest dugometražnih animiranih filmova, jednu originalnu animaciju i trinaest televizijskih filmova, kao i u nebrojene kartaške i videoigre te druge popratne sadržaje.

Vjerojatno svjesni da stoti put prepakiravaju istu priču, tim koji stoji iza novog animea u zajedničkoj izjavi rekao je da će se Netflixov projekt "razlikovati od TV serije koja je osvojila publiku prije više od 25 godina" i "gledateljima pružiti svježinu, ali i poznato iskustvo koristeći vrhunsku vizualnu tehnologiju za ponovno prikazivanje Luffyjevih avantura kroz voljenu sagu."

Suradnja Eiichira Ode i Netflixa tek se zahuktava: u siječnju 2024. premijerno će prikazati i novu anime seriju "Monsters: 103 Mercies Dragon Damnation" temeljenu na njegovoj mangi "Monsters" iz 1994. godine... 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije