Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi krimić

Rowling pod pseudonimom piše o ubojstvu začetom na internetu

John Nacion/starmaxinc.com
26.06.2023.
u 09:42

Šesti roman Roberta Galbraitha o istražitelju Cormoran Strikeu, prema kojem je snimljena i hit serija, zove se "Srce crno kao tinta", a hrvatski prijevod trenutno je u pretprodaji u Mozaiku knjiga

"Srce crno kao tinta" šesti je roman o privatnom istražitelju Strikeu i njegovoj partnerici Robin, koji Mozaik knjiga nudi u pretprodaji, a ovih bi dana trebao osvanuti i na policama naših knjižara. Riječ je, naravno, o novom romanu slavne mame Harryja Pottera, J. K. Rowling, koja svoje kriminalističke romane piše pod pseudonimom Robert Galbraith.

Novi uzbudljiv slučaj dvoje privatnih istražitelja počinje kad uplašena i mahnita Edie Ledwell bane u ured Detektivske agencije Strike i Ellacott tražeći pomoć. Ona je sukreatorica popularnog animiranog serijala "Srce crno kao tinta", a progoni je tajanstveni internetski lik Anomija. Edie očajnički želi razotkriti Anomijin pravi identitet, ali Robin odlučuje da joj agencija ne može pomoći. No, nekoliko dana poslije sustigne je vijest o ubojstvu Edie Ledwell.

Iz samog početka priče jasno je da se autorica i dalje bavi onim što je "žulja" u osobnom životu – svim onim ljudima koji skriveni iza internetske anonimnosti napadaju druge. I sama je bila meta brojnih napada, od kojih su neki uključivali ozbiljne prijetnje za njen život, a sve zbog izjava koje su neki okarakterizirali kao "mržnju prema transrodnim osobama". To je otišlo toliko daleko da je u njenu obranu stao ugledni The New York Times čija je kolumnistica Pamela Paul napisala kako su kritike s kojima se suočava Rowling apsurdne, da ih se može ocijeniti kao psihičko zlostavljanje te kako se "ništa što je Rowling rekla ne kvalificira kao transfobično". Sve to pojačava nestrpljenje u očekivanju novog romana, baš kao što je teško dočekati i novu TV seriju o Strikeu. To je vrhunski BBC-jev uradak, Rowling je i producentica serije, a ekranizirana su prva četiri romana. Dakle, dok čitamo šesti, čekamo seriju snimljenu prema romanu "Nemirna krv".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije