Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vikend u MSU

Umjetničke fondacije na današnjoj kulturnoj karti Europe u MSU

Edo Murtić
arhiva VL
27.01.2011.
u 11:11

Rasprava namijenjena stručnjacima, ali i široj publici, dat će uvid u program i rad istaknutih europskih fondacija

Kao popratni program uz veliku izložbu Donacija Murtić – prema realizaciji vizije, koja u Muzeju suvremne umjetnosti ostaje otvorena do 7. veljače, u subotu, 29. siječnja, organizira se okrugli stol na temu „Umjetničke fondacije na današnjoj kulturnoj karti Europe“.

Okrugli stol ponajprije je namijenjen stručnjacima, ali i široj publici koja će imati prigodu steći uvid u program i rad istaknutih europskih fondacija, dviju španjolskih – Fondacije Tàpies i Fondacije Joan Miro, jedne talijanske – Fondacije Emilio Vedova te iz susjedstva – Fondacije Ars Aevi iz Sarajeva. Usto, o pravnim okvirima za osnivanje fondacija u Hrvatskoj govorit će pravnik Ministarstva kulture Tomislav Jelić, a Andro Krstulović Opara iznijet će iskustva o radu nekadašnje Fondacije Meštrović, a danas Muzeja Ivana Meštrovića. Ranko Murtić i Branko Franceschi upoznat će nas s idejom razvoja Fondacije Murtić i njezinoj vezi s Donacijom koja se priprema Gradu Zagrebu i Republici Hrvatskoj.

Direktori fondacija prezentirat će nam funkcioniranje i programe institucija, njihove strateške smjernice, a tijekom diskusije bit će riječi o važnosti fondacija na kulturnoj karti Europe te o mogućnostima međusobne suradnje. Posebno bismo željeli istaknuti da će skupu nazočiti Laurence Rassel, direktorica Fondacije Tàpies, te Rosa Marie Malet, direktorica Fondacije Joan Miro.

Okrugli stol bit će u dvorani Gorgona od 11 do 14 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije