Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kreativno i korisno

Dajte joj osvježenje: Na ovih sedam kreativnih načina možete ponovno iskoristiti staru odjeću!

Shutterstock
06.05.2024.
u 08:00

Staru odjeću ne morate bacati, iskoristite je na ove kreativne načine

Nakon raspremanja ormara, uvijek postoji hrpa odjeće s kojom jednostavno ne znate što biste. Uvijek je dobra ideja donirati ono što možete onima kojima je potrebno, ali ponekad na odjeći imate neke nedostatke kojih se jednostavno ne možete riješiti, poput zamrljane ili iznošene odjeće, piše Real Simple. 

Umjesto da ih bacite u smeće, razmislite o njihovoj preradi. To je izvrstan, isplativ način da date novi život starim komadima, a ne doprinosite stvaranju više tekstilnog otpada. U Europskoj uniji godišnje se baca gotovo 6 milijuna tona tekstilnog otpada. Kako ne biste tome pridonijeli, evo sedam načina za ponovnu upotrebu stare odjeće.

VEZANI ČLANCI:

Izrežite traperice na kratke hlače i dodatke za kosu: Možete izrezati svoj traper na kratke hlače i upotrijebiti dodatnu tkaninu za izradu dodataka za kosu kao što su jednostavne trake za glavu ili kravate. Nemojte se brinuti oko toga da neće ispasti savršeno, prigrlite pohabane, blago neravne rubove.

Bojajte bluze, haljine i suknje: Svijetli odjevni predmeti mogu se s vremenom zaprljati. Razmislite o tome da ih obojite kako biste te komade ponovno učinili lijepima i vratili ih u život.

Rastrgajte majice u krpe za čišćenje: Stare majice mogu izgledati prilično otrcano, ali obično su nevjerojatno mekane jer su stare, što ih čini savršenima za brisanje osjetljivih površina. Pamučne košulje su najbolje za ovu primjenu.

Pretvorite majice kratkih rukava u torbe: Možda imate dovoljno krpa za čišćenje, ali ipak želite učiniti nešto s tim starim majicama – odaberite svoje omiljene i pretvorite ih u torbe. Samo izrežite širu rupu za vrat i rukave tako da bude u obliku majice bez rukava ("naramenice" će biti ručke) i zašijte donji dio košulje. Mrzite šivanje? Možete odrezati na dnu, stvarajući male rese, a zatim ih zavezati. 

GALERIJA: Genijalan razlog da u perilicu rublja ubacite - crni papar!

1/6

Pretvorite odjeću u poplun ili jastuke: Ako imate odjevne predmete sentimentalne vrijednosti, možete uzeti te predmete i napraviti od njih poplun ili jastuk. 

Pretvorite čarape u jastučiće za grijanje: Prenamijenite svoje duge čarape tako da ih pretvorite u ručno izrađene grijaće jastučiće za bolne mišiće i zglobove. Samo ih napunite nekuhanom rižom, stavite nekoliko kapi svog omiljenog eteričnog ulja ako želite i zavežite ili zašijte otvoreni kraj. Za upotrebu samo ga stavite u mikrovalnu pećnicu na oko minutu i stavite krpu između grijaćeg jastuka i kože. (Nikad nemojte izravno stavljati na kožu). 

Pretvorite džempere u udobne šalove: Razvučeni pleteni džemperi mogu se pretvoriti u udobne šalove - potrebno je samo odrezati donju polovicu džempera i malo porubiti ako ga stvarno želite usavršiti. 

Stručnjakinja otkrila ispravan način nošenja dolčevita: Ovako ćete izgledati besprijekorno!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije