Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVE ZVJEZDICE

Didin konak u Kopačevu najbolji je na kontinentu

Didin konak
08.05.2024.
u 09:36

Gurmanska oaza na ulazu u park prirode

U sklopu naše turističke patrole obilazili smo i, u potrazi za najboljim Večernjakovim zvjezdicama, ocjenjivali ponudu restorana na kontinentu. Hrana je manje-više svugdje bila dobra ili barem solidna, doduše negdje preskupa, a na drugom mjestu iznenađujuće povoljna, poput ručka za pet eura u Otoku. Naposljetku, pobjednika smo pronašli u baranjskoj općini Bilje, u Kopačevu, i veliku zvijezdu Večernjeg lista dodijelili Didinu konaku koji je osvojio 95 od mogućih 100 bodova. Oduševili su nas tu ukusno pripremljena hrana i porcije od kojih se možeš najesti, ugodan ambijent na ulazu u Park prirode Kopački rit uklopljen u tradicijsku arhitekturu ovoga kraja, ljubazno osoblje, razumne cijene...

I nismo imali nikakav "povlašteni", već tretman kao i svaki drugi gost jer nitko od zaposlenika nije znao ni tko smo ni po kojem smo zadatku došli. Vijest o pobjedi javili smo Viktoru Tašiću, voditelju ovog restorana koji posluje deset godina, čija su okosnica ponude stara baranjska jela, a riječna se riba spravlja na "milijun načina".

– Njegujemo tradiciju Baranje i Slavonije, trudimo se, mislimo da dobro radimo, a priznanje je potvrda da je to tako i sretni smo što smo ga dobili – rekao je Tašić.

– Naša općina poznata je po nekoliko vrhunskih restorana u kojima se priprema vrlo specifična baranjska kuhinja, a to su najčešće riblja i lovačka jela i obavezno "baranjsko zlato", začinska crvena paprika. Stoga nas ne čudi ova nagrada koja uvrštava naše ugostitelje u sam vrh hrvatske gastronomije – čestitavši Tašiću i njegovu timu restorana Didin konak poručila je Senata Majić, direktorica TZ Bilje-Kopačevo.

Restoran Didin konak (Kopačevo) 95

Bistro Otok (Otok) 92

Restoran Nada (Lipik) 91

Taverna 1860 (Donja Zelina) 90

Restoran Bon Tanjur (Novska) 90

PD Jankovac (Slatinski Drenovac) 90

Tinjanski Vijulin (Tinjan) 89

Restoran Hungry Bear National (Donji Babin Potok) 89

Hotel Stupnički dvori (Brodski Stupnik) 89

Lovački dom Arnika (Fužine) 87

Restoran Pino (Gornji Nikšić) 86

Restoran Lagvić (Donja Stubica) 85

Pizzeria F'truc (Gola) 83

Hotel Orion, Horvatsko (Ivanec) 82

Restoran Schloss (Mursko Središće) 81

Pizzeria Fokus (Čazma) 80

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije