Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati

Nije pametno: Izbjegavajte naručivanje ovih namirnica preko interneta!

Shutterstock
22.04.2024.
u 07:00

Nekoliko je razloga zašto to nije najbolja ideja

Bilo da živite u užurbanom gradu, imate pretrpan raspored ili jednostavno mrzite odlazak u supermarket, dostava namirnica na kućni prag možda je najbolja usluga koju možete platiti. Ali, baš kao i sa svim dobrim stvarima, postoji nekoliko nedostataka u isporuci namirnica. Ako ste vrlo precizni u kupnji hrane, možda nećete biti zadovoljni što netko drugi odabire stavke na vašem popisu. Drugi nedostatak je da je veća vjerojatnost da će se neka hrana pokvariti ili oštetiti tijekom transporta, stoga je dobra ideja izbjegavati naručivanje određenih proizvoda, prenosi Real Simple.

Koštuničavo voće: Svaka vrsta koštuničavog voća vrlo se lako uništi tijekom transporta. Zato možda nije najbolje dodati voće poput breskvi, nektarina, šljiva i marelica u narudžbu za dostavu. Međutim, ako želite iskoristiti ukusno sezonsko koštuničavo voće, trešnje su odlična opcija za isporuku jer nisu tako osjetljive.

VEZANI ČLANCI:

Jaja: Ne bi trebalo biti iznenađenje da jaja nisu najbolja stavka za isporuku - dovoljno je teško ne razbiti nijedno dok ih sami kupujete!

Avokado: Nema voća kojeg je teže izabrati od avokada, stoga uvijek preporučamo da ga sami odaberete na tržnici. Ovisno o tome kada planirate koristiti avokado, možda ćete htjeti da bude zreo i spreman za jelo, ili čvrst još nekoliko dana.

Zelena salata: Postoji bezbroj vrsta zelene salate, ali sve imaju jednu zajedničku stvar: uvenu kada nisu u hladnjaku. Naručivanje zelene salate kao dijela dostave namirnica moglo bi biti katastrofa jer može uvenuti i pokvariti se kada se transportira od trgovine do vašeg doma.

Dinja i lubenica: Slično, kao i avokado, dinje i lubenice su još jedan proizvod koji bi trebalo samostalno odabrati u supermarketu kako biste mogli pregledati koru, težinu i šupljinu.

Riba: Bez obzira kupujete li obrađenu ili svježu ribu, uvijek je najbolje kupiti je u trgovini ili u lokalnoj ribarnici kako biste bili sigurni da se neće pokvariti. Kada se riba ne drži na odgovarajućoj temperaturi, može razviti bakterije i uzrokovati da se razbolite nakon što je konzumirate. A, budući da je riba obično skuplja namirnica, bolje je da ni ne riskirate.

GALERIJA: Deset ideja za zdravi i jednostavni doručak! 

1/10

Meso: Baš kao i riba, sirovo i obrađeno meso su u opasnosti od kontaminacije hrane ako se dostave u vaš dom. Najveći rizik je taj da bi se meso moglo pokvariti u kratkom vremenu, ako se ne transportira u hladnjaku ili ako stoji ispred vaših ulaznih vrata. Također, budući da svatko ima svoje preferencije pri odabiru komada mesa, bolje je da ga kupite tijekom sljedećeg odlaska u trgovinu.

Pržena hrana: Prženi krumpirići, pržena piletina i bilo koje druge hrskave namirnice trebale bi se konzumirati ​​nedugo nakon što su pripremljene za vrhunski ukus. Nažalost, pržena hrana je previše masna da bi dugo putovala i može postati prilično vlažna.

Mliječni proizvodi: Nitko ne želi dobiti toplo mlijeko i otopljeni sladoled u narudžbi za dostavu. Većinu mliječnih proizvoda bolje je kupiti tijekom odlaska u trgovinu, a ako je pred vama još malo vožnje, spakirajte ih u praktičnu rashladnu torbu kako bi sigurno ostali hladni.

Svježe cvijeće: Naručivanje cvijeća s tržnice može se činiti kao prednost, ali možda ćete biti razočarani onim što vam se pojavi na pragu. Odabir cvjetnog aranžmana može se činiti osobnim i možda ne želite tu odluku prepustiti nekom drugom. Također, ako cvijeće nije pravilno umotano, moglo bi početi venuti ​​prije dolaska.

Stručnjaci za sigurnost hrane kažu da su ovo najčešće pogreške koje ljudi rade u kuhinji:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije