Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predivna gesta

Baby Lasagna dobio 50.000 eura od Vlade, ali ih se odrekao u korist bolesne djece: 'Njima će više pomoći'

Zagreb: Baby Lasagna Neverom stigao u zračnu luku od kuda putuje u Švedsku
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/33
16.05.2024.
u 11:37

"Zahvaljujem hrvatskoj Vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000 eura. Ipak, taj novac ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljan jest što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će taj novac daleko više pomoći", istaknuo je Baby Lasagna na Instagram storyju

Vlada je danas održala sjednicu na kojoj se našao i Prijedlog odluke o dodjeli novčane nagrade Marku Purišiću, umjetničkog imena Baby Lasagna. On je pjesmom "Rim Tim Tagi Dim" Hrvatskoj priskrbio drugo mjesto na ovogodišnjoj Euroviziji, a Vlada ga je odlučila nagraditi s 50.000 eura. Nakon ove vijesti svojom se reakcijom javio Marko te kazao da nagradu ne može prihvatiti. 

"Zahvaljujem hrvatskoj Vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000 eura. Ipak, taj novac ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljan jest što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će taj novac daleko više pomoći", istaknuo je na Instagram storyju, pa dodao:

Foto: Screenshot

"Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime te ime Vlade donira 25.000 eura Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom 'Mladen Ćepulić'. Nadalje, ostalih 25.000 eura volio bih donirati Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zagreb. Hvala", poručio je Baby Lasagna.

GALERIJA Doček Baby Lasagne u Zagrebu

Zagreb: Baby Lasagna Neverom stigao u zračnu luku od kuda putuje u Švedsku
1/113

Baby Lasagna svojim je nastupom na Euroviziji u švedskom Malmöu pomogao u promociji Hrvatske, a to je ovim potezom uočila i Vlada te pokazala koliko cijeni njegov angažman. 

Dodajmo Marko i njegov tim završili su drugoplasirani, što je najbolji rezultat u povijesti Hrvatske, a publika ih je prigrlila te nagradila s najviše bodova. 

Purišiću je prvo pripremljen doček u Zagrebu, a sinoć i u rodnom Umagu. Tijekom srijede rasprodao je tri koncerta na zagrebačkoj Šalati. Prvi su to Markovi samostalni koncerti, a zakazani su za sredinu rujna. Ulaznice su se prodavale po cijeni od 25 eura, a one za prvi koncert nestale su u rekordnom vremenu. U samo četiri minute. Baby Lasagna najavio i nekoliko nastupa na raznim festivalima i manifestacijama, a već 25. svibnja publika će moći pjevati s njim na Sea star festivalu u Umagu. Marko je otkrio i da nakon koncerata u Hrvatskoj, koju su na rasporedu kroz ljeto, iduće godine planira i europsku turneju. 

Ovaj skroman i jednostavan dečko svojim je ponašanjem i stavom oduševio Hrvatsku i Europu, a to nastavlja pokazivati iz dana u dan. Nakon dočeka i slavlja, sada je zatražio malo mira za odmor, a uz to priprema i nove pjesme i album.

VIDEO Alen Vitasović zagrlio Baby Lasagnu na dočeku u Umagu

 
Ključne riječi

Komentara 50

AT
ATG
11:48 16.05.2024.

Srce. Ovakvi mladi ljudi, s Hrvatskom u srcu, daju nadu u bolje sutra. 😍

PO
Poletarac101
11:43 16.05.2024.

Bravo Dečko💪🙌

25
2505Mofardin321
11:59 16.05.2024.

Svaka ti čast moj istrijane ... kapa do poda za tvoju humanost i ljudskost, jednostavnost, normalnost i sve ono čega odavna nisam vidio na ovim prostorima. Velika čestitka tvojim roditljima koji su u tebe ugradili sve to, a ti to dalje razvijaš. Budi i dalje takav. Sretno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije