Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdravstveni savjetnik

Evo kako izbjeći stalno grickanje hrane

Hrana
Foto: Thinkstock
17.02.2014.
u 09:54

Kako biste izbjegli grickanje slatkiša na poslu, važno je imati redovite obroke, obvezno doručkovati i piti dovoljno vode

P: Razmišljam da si sama pripremim “gablec” kod kuće, zbog uštede, ali i da mi obroci budu što zdraviji. Možete li mi savjetovati neke zdrave i kompletne obroke koje bih mogla na brzinu pripremiti ujutro ili navečer kod kuće?

Marina (Split)

O: Kako biste izbjegli stalno grickanje bilo koje hrane, važno je da imamo redovne i kvalitetne obroke. Kroz dan trebamo imati tri glavna i dva međuobroka. Vrlo je važno da doručkujete ujutro prije posla. Tri sata nakon doručka pojedite sezonsku voćku, a za dva do tri sata pojedite nešto konkretno.

To može biti ručak od dana prije ako imate priliku podgrijati ili bilo što skuhano što možete ponijeti ili pak hladna salata. U ove zimske dane nudi vam se zelena salata, zelje svježe i kiselo, cikla. Uz salatu pojedite komad sira, svježi sir ili tvrdokuhano jaje i komad kruha.

To će vas zasititi tako da poslijepodne možete pojesti štapiće mrkve, celera, korabice ili slično sa svježim sirom, a večera, ako vam je ručak bio kuhan, neka bude lagana salata, a ako vam je ručak bio salata, neka večera bude kuhana. Pijte dovoljno vode, 1,5 do dvije litre dnevno.

Ponekad zbog nedostatka vode tijelo ima osjećaj gladi.

>>Ne znate kakva bi vam prehrana trebala biti? Možda ovo pomogne

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije