Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ups!

Upropastio je razgovor za posao u 2 minute nakon neobičnog odgovora na jednostavno pitanje

shutterstock
21.05.2024.
u 11:30

Pogreške su česte kada ste pod pritiskom, ali nažalost, dovoljan je samo jedan lapsus da osoba koja provodi razgovor stavi križić pored vašeg imena.

Potreban je samo jedan krivi potez da uništi vaše šanse na razgovoru za posao, a svi smo barem jednom u životu prošli kroz njega prošli. Bez obzira na to koliko ste se dobro pripremili za sva pitanja koja bi vaš budući poslodavac mogao postaviti, zapravo nije uvijek lako odgovoriti na njih bez spoticanja o vaše riječi ili zvučanja kao da čitate iz scenarija, piše Mirror

Pogreške su česte kada ste pod pritiskom, ali nažalost, dovoljan je samo jedan lapsus da osoba koja provodi razgovor stavi križić pored vašeg imena - čak i ako ste bili uspješni ostatak intervjua. A, jedan je čovjek priznao da je uništio svoje šanse na razgovoru za posao u prve dvije minute - zato što je krivo razumio često postavljeno pitanje.

VEZANI ČLANCI: 

U objavi na Redditu otkrio je da je ispitivač postavio uobičajeno pitanje: ‘Kako ste stigli ovdje?’, a umjesto da im priča o svojoj karijeri do tog trenutka, on je jednostavno odgovorio: ‘Autobusom’. Dodao je: ‘Dobio sam hladan pogled kad sam shvatio... mislio je na moju karijeru, ne na fizički dolazak u ured. Preostalih 58 minuta tako je sporo prolazilo’. 

Iako se sa sigurnošću može reći da čovjek nije dobio posao, on nije jedini koji je imao veliku grešku usred intervjua. Njegova objava na Redditu potaknula je više od 1000 komentatora da objave vlastita iskustva - uključujući i jednog koji je doživio vrlo sličnu nesreću.

Komentator je otkrio da je na pitanje ‘Kakva je vaša pozadina?’ tijekom video poziva mislio da ga poslodavac pita za njegov izbor dekora u domu, umjesto za njegovu karijeru. Dodaje: ‘Još se nisam oporavio od toga’. 

VEZANI ČLANCI: 

Drugi se prisjetio: ‘Imao sam 18 godina i prijavio sam se za recepcionara liječnika opće prakse dok sam pokušavao shvatiti čime bih se bavio u životu. Zadnjih su me dana mučili neželjeni pozivi i dobio sam poziv 'bez ID-a pozivatelja' i odgovorio šutnjom. S druge strane također je vladala tišina. Nakon 10-ak sekundi kažem 'Pa hoćeš li nešto reći? Što želiš?' iznerviranim tonom. Ispostavilo se da me je recepcionarka opće prakse zvala da testira moj način telefoniranja. Nisam dobio posao’. 

Ali, jedan nam je komentator svima dao nadu, jer je otkrio grešku koja je zapravo pomogla njegovom prijatelju osigurati posao. Rekao je: ‘Ovo se dogodilo mom prijatelju. Pitali su ga 'Kava ti je gramatika?', a on je čuo ‘Kako ti je baka'. Odgovorio je: ‘Ona je dobro, hvala na pitanju’...na sreću, ispitivač se nasmijao i dobio je posao’.

Ne mogu se 'isključiti': Ovim horoskopskim znakovima samo je posao na pameti

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije