Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUA LIPA

Dua Lipa razumije bosanski, a prisjetila se teškog perioda: 'Cijela škola mi se smijala'

Dua Lipa na dodjeli MTV nagrada u Sevilli
Foto: PA/Pixsell
1/46
04.05.2024.
u 07:00

Mlada pop senzacija Dua Lipa dolazi po prvi put u Hrvatsku i to 9. lipnja u pulsku Arenu. Iako je doživjela neuspjeh tijekom ranijih dana, to je nije spriječilo da postane jedna od najpopularnijih pop zvijezda.

Britanska pjevačica kosovskog porijekla Dua Lipa (28) jedna je od najpoznatijih pop glazbenica u svijetu, ali kao školarka suočila se s neuspjehom kada nije mogla dobiti svoje mjesto u zboru. Glazbenica koja će ove godine prvi puta nastupati u Hrvatskoj, prisjetila se đačkog doba pa ga podijelila s javnosti. 

- Učitelj glazbe je upitao: 'Dobro, tko želi pjevati i okušati se u zboru?' Rekla sam: 'Znaš što? Voljela bih to zapravo.' Pa sam odlučila stati ispred cijele škole, on je počeo svirati klavir i bila je to ludo visoka nota i ništa nije izašlo - samo zrak. Cijela škola se počela smijati - rekla je mlada zvijezda za UsWeekly. 

VEZANI ČLANCI:

 

 

 

- Više sreće drugi put - odgovorio joj je profesor. Kasnije je bila dio zbora, ali kako je opisala, u nižem rangu. No, to je nije spriječilo da nastavi raditi na sebi. - Svake sam subote u Londonu išla na satove pjevanja u kazališnu školu i tamo mi je profesor pomogao da izgradim samopouzdanje - dodala je Dua Lipa. 

Iako je slovio za "najstrašnijeg profesora", glazbenica je rekla kako je on prepoznao njezine talente i tjerao je da usavrši svoje vještine i postane globalna zvijezda. 

GALERIJA: Velika drama na pozornici Grammyja: Jay-Z isprozivao Akademiju i stao na stranu Beyonce

Dua Lipa na dodjeli MTV nagrada u Sevilli
1/19

Pjevačica je jednom prilikom za strane medije komentirala obiteljsku prošlost na Kosovu. Zbog ratnih zbivanja u bivšoj Jugoslaviji, njezina majka Anesa više puta je bježala, a prvi put je bio početkom devedesetih kada je rat zahvatio Bosnu i Hercegovinu gdje je živjela.

Anesin otac je porijeklom s Kosova pa je tamo nastavila život s tadašnjim zaručnikom Dukagjinom Lipom. No, zbog sukoba na Kosovu obitelj se preselila u London gdje se glazbenica rodila 1995. godine. 

- Moja baka s mamine strane je Bosanka pa je tako moja mama dijelom Bosanka, i mogu ih razumjeti - otkrila je jednom prilikom tijekom javljanja uživo na svom Instagram profilu. 

Podsjetimo, nedavno se popularna glazbenica pronašla u tekstu izraelske pjesme u kojoj se poziva na smrt pjevačice kao i manekenke Belle Hadid. Dvoje izraelskih glazbenika insinuiralo je da su upravo one odgovorne za napade Hamasa koji su se dogodili 7. listopada, prenosi britanski The Times. 

VIDEO Baby Lasagna opet je prvi na kladionicama

Ključne riječi

Komentara 2

TE
tek
09:13 04.05.2024.

Razumije bosanski a dolazi u Hrvatsku??? A tko je tu lud? Između ostalog ne postoji bosanski jezik, kao što i ne postoji hercegovački jezik

CA
cavecanem
09:20 04.05.2024.

Bosanski jezik ne postoji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije