Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO RADNO MJESTO

Emisiju 'Dobro jutro, Hrvatska' napušta dugogodišnji suradnik, otkriveno je gdje odlazi

Foto: Facebook
1/10
19.04.2024.
u 11:00

Daniel Rafaelić godinama je bio suradnik ove popularne emisije u kojoj je od 2013. godine vodio autorsku rubriku "Mala škola filma"

U emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" voditelji Zlata Muck Sušec i Davor Meštrović oprostili su se od svog suradnika Daniela Rafaelića koji je u sklopu ove mozaične emisije vodio autorsku rubriku "Mala škola filma". Uz male prekide Daniel je, piše HRT, ovu rubriku vodio od 2013. godine, a sada zbog novih poslovnih izazova Rafaelić odlazi u Egipat. Zlata i Davor su mu poklonili album s fotografijama iz emisije, šalicu s natpisom emisije i buket cvijeća, a Daniel se prisjetio kako je u prvoj emisiji imao samo 45 sekundi za najaviti film. 

- Samo je filmski izrežirana fotografija dostojna oproštaja od našeg dragog filmskog znalca, kolege i prijatelja Daniela Rafaelića. Od rujna 2013. godine je naš suradnik, njegova Mala škola filma mnogima je otvorila vrata sedme umjetnosti, na ležerniji i zabavan, ali stručan način. Želimo mu puno sreće i uspjeha! - piše na društvenim mrežama jedne od najdugovječnijih emisija HRT-a. U videu koji su objavili Daniel se zahvalio svima na suradnji tijekom zadnjih godina. 

 

 

VEZANI ČLANCI

- Hvala vam, hvala redakciji i ovoj divnoj ekipi koju gledatelji i ne vide, a koju svako malo apostrofiramo zbog čudesnog posla koji rade. Prvo čudesnog posla jer se dižu rano ujutro što je meni nezamislivo. Hvala gledatelji koji, ne samo da su pratili filmsku i druge rubrike nego i zbog onoga na što smo ih naviknuli, a to je da je filmska baština važna i da su nam poklanjali sve one čudesne stvari koje smo onda nosili u kinoteku i tako smo obogatili našu filmsku povijest - rekao je Daniel opraštajući se od gledatelja i ekipe "Dobro jutro, Hrvatska".

U oproštajnoj "Maloj školi filma" Rafaelić je govorio o horor klasiku "Nosferatuu" koji će uskoro - uz pratnju orgulja - biti prikazan u Dvorani Lisinski. Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog ugostit će program "Kino uz orgulje", koji sa sobom donosi jedinstveni spoj umjetnosti, filmske povijesti i glazbe. Tako će u petak 26. travnja veliko platno Lisinskog osvijetliti kultni nijemi film strave "Nosferatu", uz improvizacije francuskog orguljaša Baptiste-Floriana Marle-Ouvrarda. 

VIDEO Zijo Valentino uoči koncerta u Tvornici: Uvijek se začudim kada vidim koliko mladih zna naše pjesme

 

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
13:48 19.04.2024.

"... imao samo 45 sekundi za najaviti film. " ? Imao je 45 sekundi za najavu filma. Prijedlog "za" ne ide s infinitivom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije