Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONCERT U ZAGREBU

Geldof u Tvornici izvrijeđao Putina, a 'I Don't Like Mondays' posvetio majkama i djeci Palestine

Zagreb: Boomtown Rats i Bob  Geldof u Tvornici kulture
Foto: Mia Slafhauzer/PIXSELL
1/7
27.04.2024.
u 10:36

Devedesetminutni koncert s dvadeset pjesama bio je odličan, iako The Boomtown Rats uopće nisu na turneji, sviraju tek za par mjeseci na engleskim festivalima, ali je usvirana ekipa s Geldofom uspjela na ovom one-off nastupu, jer se nije pokazao kao „sir“ i celebrity, nego kao dio rock benda koji je ostao u sjeni kasnijih Geldofovih Band Aid i Live Aid humanitarnih pothvata.

Zagrebe zakasnili ste četiri jeb..e godine“, poručio je Bob Geldof  publici u Tvornici kad joj se prvi put obratio s pozornice, misleći na dva odgođena pokušaja koncerta 2020. u vrijeme pandemije. Često je Geldof s bine koristio tu prostu riječ, što nije čudno za čovjeka koji je i s pozornice Live Aida milijunima u svijetu otvoreno rekao „dajte nam vaš jeb..i novac“.

Devedesetminutni koncert s dvadeset pjesama bio je odličan, iako The Boomtown Rats uopće nisu na turneji, sviraju tek za par mjeseci na engleskim festivalima, ali je usvirana ekipa s Geldofom uspjela na ovom one-off nastupu, jer se nije pokazao kao „sir“ i celebrity, nego kao dio rock benda koji je ostao u sjeni kasnijih Geldofovih Band Aid i Live Aid humanitarnih pothvata. 

Nakon iznenađujućeg početka s „Close as You'll Ever Be“ koju inače ne sviraju, stare pjesme poput „“The Elephant's Graveyard“ „Like Clockwork“, „Someone's Looking at You“, „She's So Modern“, „Diamond Smiles“ i druge pokazale su koliko su se domaći novovalni bendovi znali „nasloniti“ na The Boomtown Rats.

Često sam imao dojam kao da gledam sijedog i neobrijanog Micka Jaggera - na čije kretnje pomalo podsjeća mršavi, visoki i scenski aktivan Geldof - a slušam bolju vokalnu verziju Rogera Watersa, na čiji glas Geldof podsjeća kad govori. A podsjeća i time što govori. Nije ni čudno, jer Waters ga je izabrao za glavnu ulogu u filmu „The Wall“ Alana Parkera jioš 1982.

Primjerice, u onoj ključnoj dramatskoj pauzi pjesme „I Don't Like Mondays“, njihovog jedinog klasika tog ranga, nakon stihova „how to die“ Geldof je rekao: „kad smo pisali ovu pjesmu radilo se o drugim stvarima, ali danas ne mogu ne pomisiti na Ukrajince koji se bore protiv „fucking pig Putina“ ili na iscpljene majke i djecu u Palestini“. Nastavivši odmah s „Against the World“ s EP-ja iz 2021. i animiranjem publike riječima „vi i ja protiv čitavog jeb..og svijeta“.

VEZANI ČLANCI: 

Izvrsni dijelovi koncerta bili su boogie tutnjava u produženoj „(She's Gonna) Do You In“ u kojoj se Geldof dohvatio i usne harmonike, da bi u „Mary of the 4th Form“ uključili i „Boom Boom“ John Lee Hookera. Blues je očito stanje svijesti i današnje situacije u svijetu. Nakon završnog klasika „Rat Trap“, na bis odsvirana „The Boomtown Rats“ kao jedna od samo dvije novije izvedene pjesme s povratničkog albuma „Citizens of Boomtown“ iz 2020., prvog nakon 36 godina, zaokružila je priču u sadašnjem vremenu. Koliko je bilo ljudi u dvorani? Dosta, možda oko 900, ali bilo je i dosta podijeljenih ulaznica koje su se šakom i kapom dijelile po Zagrebu, ali to ne umanjuje vrijednost odličnog koncerta Boomtown Ratsa, puno boljeg nego sam očekivao.  

VIDEO: Jurica Pađen otkrio koji ga je političar branio od obožavateljica: 'On mi je bio bodyguard'

Ključne riječi

Komentara 2

PA
pasodoble12
20:23 27.04.2024.

"danas ne mogu ne pomisiti na Ukrajince koji se bore protiv „fucking pig Putina“ ili na iscpljene majke i djecu u Palestini“. I tako Geldof plače na iscrpljenim palestinskim majkama i djecom, a ne zanimaju ga izmasakrirane tisuće majki i djece palestinske. Bitno je da je spomenuo "fucking pig Putina". Jadnik bi trebao plakati sam nad sobom.

MI
mikimouse12
11:13 27.04.2024.

Sto ce sada Putin reci na neki nepoznati bend i njegovog pjevaca sto je rekao par losih rijeci o njem?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije