Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA SNAZI OD OŽUJKA

Može li naštetiti šansama za pobjedu Hrvatske? Jedna je novost na Euroviziji mnoge zabrinula

68. Eurovision Song Contest - 1st semi-final
Foto: Jens Büttner/DPA
1/20
08.05.2024.
u 08:27

Naime, nakon press-konferencija iz polufinala, oni koji su prošli u finale do sada su izvlačenjem birali hoće li nastupati u prvom ili drugom dijelu finala, no sve se promijenilo od ovog ožujka. Tada je uvedena nova kategorija ''odabir producenta''. Upravo naš Baby Lasagna izvukao je taj 'izbor producenta'

Mnogi fanovi zabrinuti su nakon što je na Instagramu osvanuo dio redoslijeda nastupa u finalu Eurovizije. Naime, nakon press-konferencija iz polufinala, oni koji su prošli u finale do sada su izvlačenjem birali hoće li nastupati u prvom ili drugom dijelu finala, no sve se promijenilo od ovog ožujka. Tada je uvedena nova kategorija "odabir producenta". Upravo naš Baby Lasagna izvukao je taj "izbor producenta".

 

Izvršni producent Christer Björkman ovako je objasnio zašto su došli do te odluke. 

– Želimo napraviti najbolji mogući show i dati svim umjetnicima šansu da zablistaju. Prošlih godina samo s prvim i drugim dijelom mogli ste čuti nekoliko balada u istom dijelu prijenosa i mnogi favoriti nastupali su u istoj polovici. Dodajući fleksibilnost izbora producenta daje mi mogućnost da napravim bolji tempo – kazao je. 

VEZANI ČLANCI:

No, mnogi fanovi zabrinuti su zbog toga. 
"Što to znači? Trebamo li se bojati da ćete oštetiti najveće favorite?", "Bojim se da to nije dobra stvar, bolje bi bilo da je random odabir. Hoće li to utjecati na plasman?", pišu na društvenim mrežama. 

Podsjetimo, Hrvatska ide u finale Eurovizije, naš Baby Lasagna nastupa u subotu u finalu 68. izdanja Eurovizije koje će se održati u Malmö Areni. 

VIDEO Ivan Tandarić iz Elfsa: Kad cijela dvorana pleše uz Rim Tim Tagi Dim, izgleda pobjednički

Komentara 12

LJ
ljudemisi
09:35 08.05.2024.

Srbima će naš srbi u ime Hrvatske dati 12 bodova, a tako i u ostalim zemljama bivše šugoslavije i sveta. Našim Hrvatima diljem svijeta je to teško napraviti, jer brzo zaborave tko su i što su i svoju domovinu.

BU
burcsa2
09:51 08.05.2024.

Možda se i na Euroviziji događa isto ono što i u Večernjem Listu - lgbt agenda postaje nadsvrha svega? Evo još jedne prilike za cenzuru...

MO
MobutuSesseSeko2
09:59 08.05.2024.

Dečku želim uspijeh ,ima super stvar za takvo natjecanje,ali treba biti realan.Eurovizija nisu samo glasovi publike i želje portala,več LOBIJI, TRŽIŠTA, marketing i politika (slučaj Ukrajine). Da bi se "pobijedilo" tu se jako puno toga treba poklopiti i izlobirati.Pa i zadnji put je LET 3 po glasovima publike trebao biti 7. A po "stručnom" žiriju dobio nula bodova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije