Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TV KRITIKA

Političke figure nisu jednostavni sugovornici, ali razgovori na RTL-u su bili zanimljivi, korektni i informativni

Foto: RTL
1/16
01.04.2024.
u 15:45

RTL je u prošlom tjednu emitirao dva važna politička intervjua, prvo onaj s premijerom Andrejom Plenkovićem, a dan poslije i s predsjednikom Zoranom Milanovićem. Prvi je vodila Damira Gregoret, a drugi Adrian de Vrgna. I u čemu je sad poanta? Gledati te intervjue i naći sto i jednu zamjerku na temelju – ničega? Politički intervjui koji se emitiraju na nacionalnim televizijama i to uoči izbora velik su izazov, tim više što uvijek netko nečime neće biti zadovoljan – ili je voditelj prenapadan, ili je premalo napadan, ili su pitanja ovakva, ili su onakva, ili je trajao predugo, ili je trajao prekratko.

Zvijezde pjevaju // HRT 1 – tri ruže

Malo je emisija koje se svrstavaju u neki reality, odnosno show program, a da su i nakon dugogodišnjeg emitiranja zadržale istu razinu kvalitete te ukusa, a uz to i interes publike. Ipak, to iz godine za godinu polazi od ruke showu "Zvijezde pjevaju", koji se prvi put emitirao još 2007., a uz kraće pauze od nekoliko godina, ovog je vikenda dočekao i svoju 13. sezonu. Prva epizoda emitirana je u subotu i još jednom podsjetila gledatelje zašto vole ovaj televizijski format. Sama ideja showa zanimljiva je pa sukladno tome nije potrebno izvoditi nikakve dodatne ludosti da bi se publika nasmijala i dobro zabavila tijekom dva sata ispred malih ekrana, što bi i trebala biti poanta ovakve emisije.

Foto: Dario Njavro/HRT

Tvoje lice zvuči poznato // NOVA TV – četiri ruže

Dobra sezona showova nasmiješila se gledateljima pa su tako i na Novoj TV visoko dignuli ljestvicu ovogodišnjim izdanjem "Tvoje lice zvuči poznato". Emisija je već pokupila pohvale kako kritike tako i publike. U njoj je nešto simpatično i "feel good" zbog čega je publika jednostavno voli. Pa iako je u fokusu ovog komentara inače uglavnom sam televizijski format, a ne toliko natjecatelji i ostali ljudi koji sudjeluju u showu, ovog puta treba napraviti iznimku i uistinu pohvaliti ekipu koju je ovaj show okupio. Svake je sezone do sada bilo vrhunskih izvedbi koje su ostale zapamćene, daleko od toga, ali ove godine zaista je teško procijeniti tko je od natjecatelja bolji. Svi su izrazito zabavni i trude se, a za ovaj je oblik showa odlično to što je biranje najboljih zaista neizvjesno i svaki je put barem nekoliko potencijalnih pobjednika. Nadalje, žiri u kojemu sjede Renata Končić Minea, glumac Enis Bešlagić, pjevač Mario Roth i glumac Goran Navojec zanimljiv je, nimalo pretjeran i prije svega ugodan te simpatičan. U konačnici, novi voditeljski duo koji čine Filip Detelić i Igor Mešin odličan je. Maske i glazbeni odabiri također su jako dobri pa je već u prvih nekoliko epizoda bilo nastupa koji su postali viralni i izvan granica Hrvatske – Faris Pinjo kao finski glazbenik Käärijä, Alen Bičević kao Gabi Novak, Mia Negovetić kao Lepa Brena… Zapravo je užitak gledati kako publika iz epizode u epizodu hvali nastupe i uživa u njima te kako su komentare pune prozivanja i žalbi zamijenile pohvale i entuzijazam.

Foto: Nova TV

RTL Danas // RTL – dvije ruže

Osim zabavnog programa, u fokusu je ovih dana i onaj informativni s obzirom na to da se bliži datum parlamentarnih izbora. Tu se, nažalost, vraćamo na komentare pune negativnosti i zamjeranja od publike. A čini se kako su oni stalni, bez obzira na program. Tako je RTL u prošlom tjednu emitirao dva važna politička intervjua, prvo onaj s premijerom Andrejom Plenkovićem, a dan poslije i s predsjednikom Zoranom Milanovićem. Prvi je vodila Damira Gregoret, a drugi Adrian de Vrgna. I u čemu je sad poanta? Gledati te intervjue i naći sto i jednu zamjerku na temelju – ničega? Politički intervjui koji se emitiraju na nacionalnim televizijama i to uoči izbora velik su izazov, tim više što uvijek netko nečime neće biti zadovoljan – ili je voditelj prenapadan, ili je premalo napadan, ili su pitanja ovakva, ili su onakva, ili je trajao predugo, ili je trajao prekratko. Ali treba stati na loptu i reći kako su oba bila odrađena veoma profesionalno. Niti su političke figure jednostavni sugovornici niti publika ima milosti, ali ovo je bilo zanimljivo, korektno i informativno. Koga su ti intervjui zanimali i tko ih je htio pogledati, imao je priliku, a oni koji samo žele prigovarati uvijek će naći razloga.

Intervju sa Zoranom Milanovićem // N1 – dvije ruže

Na N1 intervju s predsjednikom Zoranom Milanovićem vodila je Nataša Božić Šarić i treba reći kako je i taj odrađen veoma dobro. Hrvatska se trenutačno nalazi u izrazito kompleksnoj političkoj situaciji, televizije su to prepoznale i prilagodile svoj program, a sadržaj koji emitiraju upravo je ono što se od njih očekuje. Niz političkih intervjua, analiza, izvještaja, komentara… Za sad taj posao rade jako dobro..

VIDEO 7 neodgovorenih pitanja slučaja Kate Middleton - zašto je tako dugo skrivala istinu

 

Komentara 2

DA
dalmatimun1
17:35 01.04.2024.

Neka valter digne vojsku, pa da vidimo koliko će ga pratiti

BP
Besposlen pop
16:56 01.04.2024.

Postoji li netko normalan i obrazovan a da gleda RTL?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije