Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skandali

Srećko ima istetoviran nacistički pozdrav, a ovo su i drugi skandalozni natjecatelji

Foto: Nova TV
1/13
20.09.2018.
u 14:02

Na "Farmi" je jedan od natjecatelja Srećko Vučić koji se opisao kao "komunikativna osoba koja voli šalu na svoj račun". Ne znamo koliko je gledateljima "šaljivo" vidjeti Srećka bez majice jer nas njegova gola prsa pozdravljaju tetoviranim nacističkim pozdravom "Sieg Heil".

Da skandali najviše dižu gledanost reality emisija, znamo još odavno. I kad smo mislili da smo već vidjeli sve, TV kuće nas ne razočaravaju s novim, malo je reći, osebujnim kandidatima.

Tako je ove godine na "Farmi" jedan od natjecatelja i Srećko Vučić koji se u uvodnom videu opisao kao "komunikativna osoba koja voli šalu na svoj račun". Ne znamo koliko je gledateljima "šaljivo" vidjeti Srećka bez majice jer nas njegova gola prsa pozdravljaju tetoviranim nacističkim pozdravom "Sieg Heil". Ne mora ni skinuti majicu – ljubav prema nacističkom znakovlju vidi se i po tetoviranim rukama. O Vučiću je već i 2009. Dario Lonjak snimio i dokumentarni film - "Srećko". U filmu protagonist otvoreno priča o svom PTSP-u i poremećaju osobnosti, ali u trećem licu.

– Pacijent je srednja stručna sprema, neoženjen u vojnoj mirovini, hrvatski ratni invalid. Na planu ličnosti nalaze se značajni problemi psihološke prilagodbe, sve izrazitija socijalna nelagoda. Noćne more s ratnom tematikom, sanjaš da te kolju, siluju, Nijemci, Turci. Povišene je anksioznosti, razdražljiv s tendencijom impulzivnog načina reagiranja. Znači, ako ti ja kažem da odeš po kruv, ima da ideš odma ili ću te razbit – prepričava svoje dijagnoze i odmah nastavlja:

Foto: Youtube Screenshot

– Snižena tolerancija na frustraciju, povremene agresivne i autoagresivne funkcije. Što će ti reć, da mi nekad dođe da uzmem kalašnjikov, tu potučem pola sela i zadnji metak ostavim za sebe – zaključuje ovaj bivši branitelj koji je neko vrijeme bio i hospitaliziran.

Psihologinja Mirjana Nazor šokirana je natjecateljem:
– U tim emisijama postoje psiholozi i doista mi je teško shvatiti da je netko pustio takvu osobu u emisiju, i zbog zaštite gledatelja, ali i zbog zaštite same te osobe kojoj mentalno zdravlje nije na visini. Pitam se ruga li nam se netko, vrijeđa li se tako gledateljstvo ili se tu osobu želi poniziti. Prije nekoliko godina maturanti su bili kažnjeni jer su se slikali s dignutom desnom rukom, a ovakvo nešto puštamo na televiziji pred milijunskim auditorijem. Publika koja gleda različitih je godišta, to gledaju i djeca, kakva se poruka šalje? – pita se Nazor.

Foto: Filip Kos/PIXSELL/Ilustracija

No u hrvatskom reality svijetu ne nedostaje nestabilnih kandidata. Tako je prošla sezona Big Brothera odmah počela eksplozivno: natjecatelj Aleksandar Neradin, inače grobar, nakon samo jednog dana ekspresno je izbačen iz showa u siječnju kad su producenti RTL-a doznali da je tajio da se protiv njega vodi kazneni postupak. Na Županijskom sudu u Rijeci osuđen je na četiri i pol godine zatvora na temelju optužnice koja ga je teretila za ''spolnu zlouporabu djeteta''.

Nepravomoćnom presudom Aleksandar mora snositi i troškove kaznenog postupka koji iznose 16 tisuća kuna, a oduzeto mu je i računalo i mobitel koji se dovode u vezu s kaznenim djelom, a na jednom od njegovih uređaja pronađen je i pornografski sadržaj. Neslužbeno se doznalo da je Neradin na suđenju izjavljivao da se ne smatra krivim.

Producenti su u istoj sezoni izbacili i stanara Antu Biuka koji je u live prijenosu izjavio kako je ''nogom izbio ženi kamenac, jer je zaslužila''. Do fizičkog obračuna između Ane Marković i Antonia Benčaka došlo je tijekom jedne zabave u Big Brother kući. Antonio joj se unio u lice, na što ga je Ana ošamarila.

U drugoj sezoni BB-a natjecatelj koji je čak došao do finala Matko Okmažić šokirao je šovinističkim ispadima za koje se nije nikad ispričao, no za pjevanje ustaške himne "Jasenovac i Gradiška stara" ipak jest.

Na "Farmi" su se tijekom sezona uredno dijelili šamari: Petra Maroja ošamarila je Simonu Gotovac, a Anamarija Džambazov dobila je šamar od sustanarke Marije. Stipe Drviš i Lupino izbačeni su zbog tučnjave u kojoj je zbog gužve udarac u glavu dobila i Stefany Hohnjec. Stjepan Barišić Gego, razočaran što su ga izabrali za prvog dualista, razbio je kameru i uništavao brvnaru. Sustanarima je rekao da su ''ulizice i petokolonaši''. Na ''Farmu'' je u čarapi prošvercao hašiš, a tvrdio je kako mu produkcija showa nije davala potrebne lijekove iako boluje od PTSP-a. Poslije je izjavio da su Anti Gotovcu na ''Farmu'' stalno švercali drogu. Gego je na ''Farmi'' uzeo nož, a tvrdio da je njime sebi htio prerezati žile.

Naravno, ovo je samo nekoliko primjera što fizičkog što verbalnog nasilja ovih orwellovskih emisija. Producenti između tisuća kandidata biraju one za koje misle su pogodan materijal za zabavnu emisiju i tvrde da "natjecatelji produkciji dostavljaju liječničku potvrdu o psihofizičkom stanju i nekažnjavanju, a po potrebi produkcija se dodatno savjetuje s liječnicima i psiholozima."

Kakvi su kriteriji za kandidate najbolje je da procijenite sami prema onom što možete vidjeti u udarnim terminima nacionalnih komercijalnih televizija.

Pogledajte koji parovi su zahvaljujući "Ljubavi na selu" pronašli srodnu dušu i zasnovali obitelj

Komentara 71

HO
HornedRapid
15:28 20.09.2018.

Srećko nije samo nacist već i slabovidan jer je greškom zaokružio "Farma" umjesto "Život na vagi"

LU
lunar777
15:48 20.09.2018.

Nisu problem ti likovi nego oni koji su takve likove birali za TV, očigledno ciljano...

AR
Artukovic
17:52 20.09.2018.

Pa veci su bolesnici oni sto gledaju takve gluposti,nego sami ucesnici.Ovi potonji su barem placeni da se glupiraju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije