Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vraća se

Večernjakova ruža: Nagrada kao odraz kvalitete, a dodjela simbol glamura

15.11.2013.
u 16:00

Podsjetnik na priznanje koje je televizijskim licima bilo važnije mjerilo od same gledanosti i radi kojeg su neki u svojim domovima ugrađivali dodatne police

Prije 18 godina Večernji list prvi je put održao izbor u kojem su naši čitatelji predlagali i birali najutjecajnije medijske, glazbene i glumačke osobe. Nagradu Večernjakova ruža tada su s ponosom primili voditelj Oliver Mlakar, voditeljica Doris Vučković, grupa E.T., pjevačica Maja Blagdan, pjevač Oliver Dragojević i glumac Filip Šovagović.

Složili i buket Ruža

Nagrada zbog koje su neki voditelji i pjevači u svoje stanove ugrađivali dodatne police, kako bi imali gdje smjestiti svoje Ruže, dodjeljivala se sve do 2005. godine i sada smo, nakon kraće stanke, opet u potrazi za najuspješnijim televizijskim, pjevačkim i glumačkim licima kojima ćemo Večernjakovu ružu dodijeliti u ožujku 2014. godine. Povod je to za kratki povratak u prošlost i prisjećanje na glamurozne i svečane dodjele ove nagrade. Neki od naših laureata mogu složiti i buket Ruža, a jedan od njih je i Oliver Mlakar koji se “okitio” s pet Ruža, od kojih je jednu dobio 2000. u kategoriji muško TV lice stoljeća. U utrci za ovu nagradu prestigao je Ivana Hetricha i Mladena Delića. Mlakaru, voditeljskoj instituciji, gotovo je nemoguće pronaći zamjerku, a te 2000. godine Oliver je ipak našao svoje nedostatke.

– Zamjeram si što nisam duhovitiji i veseliji na televiziji, kao da imam neku kočnicu – požalio se Oliver. U stopu ga s brojem Ruža u svojoj vitrini prate kolegice Daniela Trbović i Nensi Brlek.

– Izuzetno sam ponosna i sretna jer je to jako vrijedna nagrada, pogotovo u našem poslu u kojem ne postoji neki mjerni instrument kojima bi se mogla izmjeriti kvaliteta nečijega rada – rekla je Daniela 1997. godine kada je primila svoju drugu Ružu.

U 90-ima ova nagrada je zbilja bila mjerilo popularnosti i gledanosti i dobitnici su to znali cijeniti.

Nagrada koja liječi i gripu

– Večernjakova ruža važnija mi je i od same slušanosti – rekao je Trpimir Vicković Vicko koji je Ružu dobio rekordnih šest puta. Naši čitatelji na prijelazu u novo stoljeće primijetili su i talent dvoje glumaca, Bojane Gregorić i Gorana Višnjića, koje su u četiri prilike proglasili najboljima.

– Kad su me nazvali da mi kažu da sam dobila Ružu, ležala sam u krevetu s temperaturom 39. Petnaest minuta nakon toga moja temperatura i gripa su nestale – rekla je Bojana Gregorić kada je 1999. osvojila Ružu. Ta joj je posebno draga jer se za nju tada “borila” s Enom Begović, Anjom Šovagović i Almom Pricom. Veliku popularnost 90-ih imali su i dečki iz Prljavog kazališta koje je publika nagradila s nekoliko Ruža. Najznačajnija im je ona koju su dobili 2000. godine kada su proglašeni bendom stoljeća, a njihova pjesma “Mojoj majci” pjesmom stoljeća.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije