Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVOTNI PAD

Bio je europski prvak i trošio milijune, danas živi od socijalne pomoći: 'Ne znam čistiti ni kuhati'

Dortmund: Bivši golman Eike Immel na su?enju zbog kupovine kokaina
Bernd Thissen/DPA
22.04.2024.
u 16:23

Po završetku igračke karijere Immel je neko vrijeme radio kao trener niželigaša Heilbronna između 1998. i 2001. godine. Kasnije je surađivao s Christophom Daumom u turskom velikanu Fenerbahčeu kao trener vratara, radio je još u Bešiktašu i bečkoj Austriji, ali onda je zapao u financijske probleme te je 2008. godine proglasio osobni bankrot.

Tijekom osamdesetih godina prošlog stoljeća Eike Immel glasio je za jednog od najpoznatijih njemačkih nogometaša, a sudjelovao je u osvajanju europskog prvenstva 1980. godine. Uz to, Immel je igrao dva finala svjetskih prvenstava 1982. i 1986. godine, a danas je sa 63 godine – socijalni slučaj. Slavni nogometaš koji je branio u Manchester Cityju prima socijalnu pomoć u iznosu od 563 eura mjesečno, a gostujući u serijalu ''Govorimo o novcu'' pričao je o svojim novčanim problemima.

GALERIJA Ovako izgleda lokacija Modrićevog penthousea u centru Zagreba

Dortmund: Bivši golman Eike Immel na su?enju zbog kupovine kokaina
1/17

Immel je je rekao da mu na kraju mjeseca, kada pokrije sve troškove, ostane tek mizernih 2.69 eura. Nijemac je bio vratar, a branio je na golu Borussije Dortmund, Stuttgarta i Manchester Cityja, u kojem je završio karijeru. U dresu reprezentacije Zapadne Njemačke upisao je 19 nastupa.

Za vrijeme igračke karijere Immel je zaradio velike novac. Priznao je kako je živio luksuzno i kako nikad nije znao brinuti o sebi. Za sebe kaže kako nikad nije krpom obrisao pod, ne zna ni kuhati. Sa Stuttgartom osvojio je Bundesligu 1992. godine, kao i njemački Superkup, a 1989. godine igrao je u finalu tadašnjeg Kupa Uefe.

VEZANI ČLANCI:

– Nikad nisam u životu obrisao pod, a ne znam ni kuhati. Poslovi kao što su pranje i čišćenje su mi strani, a ne znam se koristiti ni perilicom rublja.. Ali zato što treniram djecu u lokalnoj zajednici gdje volontiram, gazdarica lokalnog restorana dopušta da naručim za jelo ono što želim svaki dan – otkrio je.

Po završetku igračke karijere Immel je neko vrijeme radio kao trener niželigaša Heilbronna između 1998. i 2001. godine. Kasnije je surađivao s Christophom Daumom u turskom velikanu Fenerbahčeu kao trener vratara, radio je još u Bešiktašu i bečkoj Austriji, ali onda je zapao u financijske probleme te je 2008. godine proglasio osobni bankrot.

 

Komentara 6

TA
Talleyard
13:48 23.04.2024.

Samo jedan od bojnih primjera koji se pod starost pitaju gdje im je bila mladost, imamo i mi puno takvih zgubidana koje bismo trebali žaliti i hraniti

TH
than
10:31 23.04.2024.

Ako je proglasio osobni bankrot u svojim 40im, još je imao vremena da stane na vlastite noge. No izgleda da se niti tada nije opametio. I sada bi nam kao trebalo biti žao takvih ljudi ?!?!?!

AR
arwin
16:13 23.04.2024.

Profesionalni sport je zlo i za društvo i za pojedinca. Industrija zabave, lake love za talentirane pojedince i pokora za ovisnike koji se s njima identificiraju u nemogućnosti osobne realizacije. Kladionice, nasilni navijači i tisuće sanjara upropaštenih života.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije