Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Borussia Dortmund prošla u četvrtfinale Lige prvaka pobjedom protiv PSV-a (2:0)

Champions League - Round of 16 - Second Leg - Borussia Dortmund v PSV Eindhoven
Thilo Schmuelgen/REUTERS
13.03.2024.
u 23:30

Manje od tri minute trebalo je momčadi Edina Terzića da dođe do prednosti. Lopta se odbijala na rubu kaznenog prostora od nekolicine igrača domaće i gostujuće momčadi, da bi na kraju završila na dvadesetak metara od gola PSV-a u nogama Jadona Sancha.

Nogometaši Borussije Dortmund pred svojim su navijačima svladali PSV Eindhoben s 2-0 (1-0) u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka te s ukupnih 3-1 izborili plasman u četvrtfinale. Pogodak za 1-0 već u 3. minuti dvoboja postigao je Jadon Sancho. Priču je zaključio Marco Reuss pogotkom za 2-0 u petoj minuti sučevog dodatka na kraju utakmice. Borussia je bila bolja momčad već u prvom dvoboju odigranom u Eindhovenu, gdje je PSV do izjednačenja došao iz vrlo dvojbenog kaznenog udarca, a njemački doprvak je odlučio pokazati da je kvalitetniji suparnik od prve minute dvoboja na svom Westfalenu.

Manje od tri minute trebalo je momčadi Edina Terzića da dođe do prednosti. Lopta se odbijala na rubu kaznenog prostora od nekolicine igrača domaće i gostujuće momčadi, da bi na kraju završila na dvadesetak metara od gola PSV-a u nogama Jadona Sancha. Engleski reprezentativac nije komplicirao, jednim trzajem u desno oslobodio si je prostor za udarac i iznenadio tom brzom reakcijom gostujućeg vratara Waltera Beniteza. Kad je ugledao loptu, već je bilo prekasno za intervenciju i Borussija je povela.

Domaća momčad je trebala već u prvom poluvremenu imati više od jednog gola prednosti, ali to se nije dogodilo zahvaljujući odličnim reakcijama PSV-ovog vratara i nepreciznosti domaćih napadača, prvenstveno Donyella Malena. Benitez je u 16. minuti obranio precizan udarac Julianu Brandtu, a već u sljedećoj akciji je zaustavio pokušaj Malena. Isti je igrač u 27. minuti imao sjajnu priliku, ali je promašio vrata. U 40. minuti se našao još jednom u "mrtvoj šansi" i opet poslao loptu pokraj vratnice.

VEZANI ČLANCI:

Malen je po treći put bio u sjajnoj prilici u 49. minuti, ali je Benitez spriječio novi pogodak. PSV je potom postao opasniji pa je i domaći vratar Gregor Kobel imao posla. U 53. minuti je Hirving Lozano pogodio vratnicu, a tri minute poslije Kobel je obranio udarac Jordana Tezea. U 71. minuti je i Johan Bakayoko bio u prilici, no gosti su ostali bez izjednačenja.

U 77. minuti razveselili su se domaći navijači, kad je Marco Reuss iz slobodnog udarca naciljao Niclasa Fuellkruga koji je svladao Beniteza. No, pogodak je poništen intervencijom iz VAR sobe, zbog možebitnog zaleđa domaćeg napadača. U završnici dvoboja Luuk de Jong je propustio dvije velike prilike za PSV. U 85. minuti je njegov udarac iz peterca, iskosa s lijeve strane, obranio Kobel, a u četvrtoj minuti dodatka Nizozemci su izigrali domaću obranu, ali je De Jong loptu poslao preko grede.

U sljedećoj akciji Borussia je potvrdila prolaz. Pogrešku gostujuće obrane iskoristio je Marco Reuss, sjurio se sam prema golu PSV-a te smireno poslao loptu pokraj Beniteza u mrežu za konačnih 2-0 i plasman momčadi iz Dortmunda u četvrtfinale.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije