Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZAVRELE STRASTI

Kod incidenta s dječakom zaiskrilo i u loži, Dalić žustro razgovarao s važnim čovjekom u Dinamu


Varaždin: Igrači Dinama družili se s dječakom kojeg je redar pokušao izbaciti s travnjaka
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/5
27.04.2024.
u 21:35

Dinamovi igrači slavili su sa svojim navijačima nakon utakmice, a onda se dogodila neuobičajena situacija. Naime, u tom slavlju jedno je dijete sa zapadne tribine ušlo u teren želeći slaviti s plavima, no uhvatio ga je redar i želio iznijeti s travnjaka

Nogometaši Dinama napravili su svoj posao, pobijedili su Varaždin u gostima s 1:0 i tako na bar 24 sata zasjeli na prvo mjesto naše lige, bar dok Rijeka sutra ne odigra svoju utakmicu s Lokomotivom u Kranjčevićevoj. No, plavi su ostvarili željeno, s nova tri boda preselili su pritisak na pleća Rijeke, bar se u Maksimiru nadaju da će taj trenutačni gubitak prve pozicije donijeti nervozu u redove trenera Željka Sopića, da bi ih to moglo sputati u toj važnoj utakmici u Kranjčevićevoj.

Utakmica u Varaždinu odigrana je u sjajnoj atmosferi, pogotovu za Dinamo, BBB na južnoj tribini koja je bila rasprodana imali su veliku podršku većine na istočnoj tribini, a i dobrog dijela zapadne tribine. Vjerujemo da su svi na kraju bili zadovoljni utakmicom iako je postignut samo jedan pogodak, bilo je puno prilika i lijepih poteza.

Ademijeva 400. utakmica

U 12. minuti u šesnaestercu Varaždina pao je Baturina, Zagrepčani su tražili jedanaesterac, ali nakon kratke provjere nisu ga dobili. Vrataru Dinama zaprijetio je Vukčević s desne strane, no pogodio je samo vanjski dio mreže, dok je volej Drožđeka bio slab za Nevistića.

U 29. minuti veliku priliku imao je Sučić bio je sam pred vratarom Varaždina, no Zelenika je odbio, pa je pucao Baturina, ali u blok. Uslijedio je novi pokušaj Sučića, ovaj put puno bolji, no nije imao sreće, plasirana lopta sa 16 metara pogodila je suprotnu vratnicu.

Bilo je to vrijeme pune dominacije Dinama, ali onda je Varaždin bio blizu pogotku, Mitrovski je pucao iskosa, svladao je Nevistića, ali s gol crte izbio je Theophile. Iz slobodnog udarca s 30 metara snažno je opalio Postonjski, ali ipak preko vratiju. Do odmora je još Petković lijepo proigrao Vidovića, ali Zelenika je bio brži tako da u zanimljivom prvom poluvremenu pogodaka nije bilo.

No, zato je odmah u prvoj minuti nastavka, nakon samo 52 sekunde Dinamo poveo, malo iskosa s lijeve strane s ruba šesnaesterca, nakon što mu je dodao Baturina sve je lijepo napravio Vidović, prekrasno je pogodio suprotni gornji kut u Oršićevom stilu, ispostavilo se za važnu pobjedu Dinama.


Varaždin: Igrači Dinama družili se s dječakom kojeg je redar pokušao izbaciti s travnjaka
1/9

Petković je bio blizu povećanju vodstva, glavom je odlično pucao, no Zelenika je refleksno obranio. Potom je zaprijetio Sučić, pa je priliku imao Brodić koji je zaobišao Zeleniku, ali je spasio Jelenić. U nastavku je krasno Baturina izbacio Sučića koji je pokušao zaobići Zeleniku, ali je otišao previše ukoso pa se onda i poskliznuo.

U 84. minuti u igru je ušao Arijan Ademi, to mu je 400. službena natjecateljska utakmica, više od njega ima samo rekorder Dražen Ladić sa 468 takvih utakmica.

U 86. minuti Varaždin je bio blizu pogotku, pogriješio je Theophile i Dabro je pobjegao, srećom po Dinamo pogodio je vanjski dio mreže uz samu vratnicu, a plavima se ovaj put, kao u prvoj utakmici ova dva kluba u Varaždinu, nisu osvetili promašaji. No, promašaji su iznervirali trenera plavih koji je nervozno ili ljutito bacio bočicu vode.

- Teško je to preživjeti, naravno da sam burno reagirao, znao sam da nam treba drugi gol. Trebao je Sučić pucati umjesto da je komplicirao, nitko ne bi bio sretniji od njega i Brodića da su postigli gol - objasnio je svoju reakciju Sergej Jakirović.

Vjerujemo da nije bio sretan ni nakon prvog poluvremena i 0:0, rezultata koji je stajao na semaforu.

- Nikad nije bilo lagano, očekivali smo Varaždin u ovoj formaciji. Kontrolirali smo stvari čitavu utakmicu, ali nekad nešto prođe, kao što je njima prošla ta situacija pred sam kraj. Nisam bio zadovoljan u prvom dijelu, bio je naglasak da više pucamo, centriramo, onda je Vidović to odmah učinio i zabili smo gol. Imali smo meč-loptu, nekoliko šansi, nismo realizirali, nisu ni oni preko Dabre na samom kraju, prezadovoljni smo s tri boda - rekao je Jakirović.

Nezadovoljan nije bio ni trener Varaždina.

- Naša puno kvalitetnija utakmica od one u Zagrebu. Dinamo je stvorio neke šanse, ali imali smo dobar blok. Rano su poveli u nastavku, pa rutinski utakmicu priveli kraju, ali vidjela se nervoza nakon promašaja. Kao da su znali da ćemo imati opasnu situaciju, ali nismo ju iskoristili. Čestitam Dinamu na tri boda, ali zadovoljan sam svojim igračima - rekao je Nikola Šafarić i odgovorio na pitanje tko je sad u prednosti u borbi za naslov?

- Dinamo je sad u prednosti, vidjet ćemo nakon današnje utakmice, možda to opet bude Rijeka. Sad Rijeka mora stizati Dinamo, bit će zanimljivo, može se i riješiti prvenstvo u ova dva kola - zaključio je trener Varaždina.

Dinamovi igrači slavili su sa svojim navijačima nakon utakmice, a onda se dogodila neuobičajena situacija. Naime, u tom slavlju jedno je dijete sa zapadne tribine ušlo u teren želeći slaviti s plavima, no uhvatio ga je redar i želio iznijeti s travnjaka. Vidio je to Ristovski i dotrčao, te redaru uzeo tog malog navijača iz ruku i odveo ga na slavlje sa svim igračima koji su ga pozdravili.

Zbog svega toga malo su se uzbudile strasti i u loži, kad je redar uhvatio dijete skočili su predstavnici Dinama, pa je došao direktor Varaždina Toni Dalić i žustro razgovarao sa Sanjinom Španovićem predstojnikom ureda predsjjednika Zajeca, govorio da je redar samo radio svoj posao, plavi su uzvratili da je to radio i Ristovski i na kraju je sve mirno završilo.

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar Bill Carson
Bill Carson
22:12 27.04.2024.

Sve je to divno, ali je mladi redar postupio dobro. Niti jedan navijač nema što raditi na travnjaku.

Avatar white socks
white socks
05:50 28.04.2024.

S Theophilom nika ne znaš ma čemu smo, kad će katastrofalno pogriješiti. Nažalost, slično je i s drugim Francuzom.

CH
che99
08:56 28.04.2024.

koje kvalitete ima Toni Dalić za posao direktora u NK Varaždinu, kada je bio natječaj i kako je dobio posao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije