Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGRAMO JAKI TURNIR

Čeka nas uzbudljivo ljeto hrvatske reprezentacije: 'Nismo favoriti, ali sve je moguće'

Opatija: Trening hrvatske košarkaške reprezentacije
Nel Pavletic/PIXSELL
15.03.2024.
u 20:25

'Domaćin Grčka ima Antetokounmpa, Slovenija Luku Dončića, a i Dominikanska Republika je dobra reprezentacija. No ne znamo tko će tada biti zdrav, tko će igrati za svoju reprezentaciju pa je sve moguće'

Prigodom nedavnog gostovanja njegovih Golden State Warriorsa kod Toronto Raptorsa, Dario Šarić razgovarao je s dopisnikom španjolskog sportskog dnevnog lista El Mundo Deportivo. A jedna od tema te konverzacije bila je i nastup Hrvatske na ovoljetnom olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Ateni.

– Mi nismo favoriti. Domaćin Grčka ima Antetokounmpa, Slovenija Luku Dončića, a i Dominikanska Republika je dobra reprezentacija. No ne znamo tko će tada biti zdrav, tko će igrati za svoju reprezentaciju pa je sve moguće – ističe kapetan hrvatske reprezentacije i dodaje:

– Prošlo ljeto bilo nam je jako dobro i možda nastavimo s dobrom pričom i ovo ljeto. Bit će to teška skupina i za njih i za nas, ali to je ljepota košarke.

No to što sada dobiva minute na kapaljku zacijelo nije ljepota igre za igrača koji u svojih prosječnih 18 minuta bilježi 8,2 koševa, 4,5 skokova i 2,3 asistencije. Teška je situacija i za njegove Warriorse, koji su trenutačno deseti na Zapadu i teško će u doigravanje ući izravno, ali mogu kroz "pripetavanje", odnosno takozvani play-in.

– U doigravanju nitko nije favorit protiv nas. Moji suigrači poput Curryja, Thompsona i Greena imaju nevjerojatno iskustvo, a momčad ima dugačku klupu. U doigravanju se igra nešto sporijim tempom nego u osnovnom dijelu sezone, što nam odgovara.

S obzirom na to da je u NBA momčadima sve više Europljana, je li to dokaz da je Europa smanjila zaostatak u odnosu na NBA?

– Očito je da se jaz smanjuje. U Europi naučite igrati košarku pet na pet, a Amerikanci više uče igrati jedan na jednoga i to je razlika. Mislim da u budućnosti NBA može biti više europska nego što je to sada, ali ne znam hoće li to, u želji da to i dalje bude američki sport, vodstvo lige dopustiti.

Opatija: Trening hrvatske košarkaške reprezentacije
1/6

Postavljeno je Šariću i pitanje o nedavno preminulom pomoćnom treneru Warriorsa Dejanu Milojeviću, s kojim je bio jako dobar i koji ga je, barem je tako govorio na presici, i uvjerio da nastavi u NBA ligi kada je počeo razmišljati o povratku u Europu.

– Da, tako nešto. U tim razgovorima Dejan je ostavio dobar dojam na mene dok mi je govorio o tome kakva me situacija u Golden Stateu čeka. Imao je obzira i prema mojoj obitelji. Ne mogu reći da je on bio stopostotni razlog zašto sam ostao u NBA-u, ali imao je veliki utjecaj na mene. Igrači su ga voljeli, bio je jako pozitivan čovjek.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije