Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDAN OD RIJETKIH

FOTO Aco Petrović otkrio s kojim je igračem Dražen imao velike probleme: On ga je potpuno 'izneredio'

Zagreb: Revijalna košarkaška utakmica između Cibone i reprezentacije Hrvatske, 1991.
Siniša Hančić/PIXSELL
10.01.2024.
u 09:16

U svojoj bogatoj karijeri Dražen je briljirao u dresovima Šibenke, Cibone, madridskog Reala te New Jersey Netsa.

Legendarni Dražen Petrović bio je poznat pod nadimkom ''košarkaški Mozart'' i s lakoćom se rješavao suparničkih igrača vrhunskom tehnikom i umijećem postizanja koševa. U svojoj bogatoj karijeri briljirao je u dresovima Šibenke, Cibone, madridskog Reala te New Jersey Netsa. 

GALERIJA Dražen – fenomen kojem je pripala slava vječnosti sjećanja

Zagreb: Revijalna košarkaška utakmica između Cibone i reprezentacije Hrvatske, 1991.
1/18

Međutim, jedan igrač mu je zadavao ogromne probleme, otkrio je to na Twitteru njegov brat, poznati košarkaški trener i bivši izbornik Hrvatske Aleksandar Petrović. Riječ je o legendarnom NBA igraču Muggsyju Boguesu koji je bio visok samo 160 centimetara, ali je svejedno napravio sjajnu karijeru. 

VEZANI ČLANCI:

"Muggsy Bogues! Jedan od rijetkih koji je izneredio Dražena. Dogodilo se to na utakmici u grupi SAD – Jugoslavija za vrijeme SP u Španjolskoj,1986. godine. Dražen ga je napadao driblingom, a Bogues, visok 160 cm, ukrao mu je nekoliko lopti i potpuno ga izneredio", napisao je Aco. 

http://

 

Komentara 4

TR
Trbonja7272
10:47 10.01.2024.

Iskreno, svatko tko je gledao utakmicu, čini mi se da je to bilo u Argentini, gdje Jugoslavija osvojila zlato a Divac napravio incident s hrvatskom zastavom, odmah se morao sjetiti Boguesa. Dražen je bio neprepoznatljiv. Bilo bi interesantno vidjeti statistiku s te utakmice ali mislim da je Dražen izgubio barem 4 lopte u direktnom duelu a i postotak šuta je bio ispodprosječan. Događa se i najboljima. Ali to mu je bila sjajna škola i mislim da kasnije nije imao problema s igračima tog tipa.

Avatar comandante
comandante
10:53 10.01.2024.

evo jedne nove informacije konačno... mislim u ovo j godine, jer se svake godine ponovi 20-ak puta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije