Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNESITE SVOJE MIŠLJENJE

Je li Bayern teško oštećen protiv Reala? 'Ovo što je sudac napravio je katastrofa'

Zeleđe
Foto: Printscreen
1/5
09.05.2024.
u 10:08

Utakmica je produžena za čak 15 minuta, a u zadnjim sekundama De Ligt je postigao gol nakon dodavanja Mullera, no linijski sudac je ranije podignuo zastavicu, a glavni sudac svirao zaleđe. Unatoč prosvjedima Nijemaca, odluka je ostala nepromijenjena.

U nevjerojatnoj uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka, Real Madrid je pobijedio Bayern 2:1, okrenuvši rezultat u posljednjim minutama. Bayern je poveo vrlo lijepim golom Alphonsa Daviesa u 68. minuti, no Real je uspio preokrenuti zahvaljujući golovima Joselua u 88. i 91. minuti. 

Utakmica je produžena za čak 15 minuta, a u zadnjim sekundama De Ligt je postigao gol nakon dodavanja Mullera, no linijski sudac je ranije podignuo zastavicu, a glavni sudac svirao zaleđe. Unatoč prosvjedima Nijemaca, odluka je ostala nepromijenjena. 

Prema protokolu, linijski sudac trebao je pustiti igru do kraja te kasnije, uz pomoć VAR-a, utvrditi je li bilo zaleđa prije postizanja gola. Međutim, sudac nije tako postupio što je potvrdio i bivši vrhunski sudac Mateu Lahoz.

Je li Bayern teško oštećen protiv Reala?

- Dogodila se katastrofa koju nitko ne želi. Sudac je svirao zaleđe što onemogućuje da VAR pomogne. Dogodilo se ono najgore što se može dogoditi u suđenju. VAR nije mogao pomoći - rekao je Lahoz i dodao:

- Nije problem u tome što je pomoćni sudac podigao zastavicu nego zvižduk glavnog suca. Suci isto griješe.

A bivši sudac Eduardo Iturralde González koji danas radi kao komentator u španjolskim medijima je rekao:

- To je primjer lošeg suđenja. Ne možemo govoriti o poništenom golu jer je svirano prije toga. Linijski sudac mora čekati da akcija završi.

Dakako, nogometaši Bayerna i trener Tuchel bili su izvan sebe od bijesa zbog odluke suca. Žestoko su prosvjedovali, a De Light je nakon utakmice rekao:

- Svi znamo pravila, sudac je trebao pustiti akciju do kraja. To je sramota. Pomoćni sudac nakon utakmice mi je rekao da je pogriješio i da mu je žao.

Tuchel je izjavio:

- Ovo što se dogodilo je protiv svih pravila. Isprike ne pomažu.

 
Ključne riječi

Komentara 10

Avatar GF1
GF1
11:33 09.05.2024.

Greška linijskog suca je ta što je odmah podigao zastavicu, trebao je pustiti akciju dalje pa tek onda provjeravati. Ali to ne znači da bi Bayern dao gol. I za one koji ne znaju ( redakcija takodjer ), ovdje na slici je čisto zaledje jer se ruka ne broji kao dio tijela sa kojim se smije dati gol. A sudac je odlično odsudio utakmicu, da je više ovakvih.

DU
Deleted user
13:07 09.05.2024.

Po trenutno važećim pravilima to je zaleđe i vidjeli smo takve situacije već bezbroj puta. Prema tome Bayern nije oštećen.

MO
modovisisajteMaraschino
13:12 09.05.2024.

Kme kme kme.... imali smo skoro 100 minuta igre i glupom taktikom smo prosuli sve i sad samo jedan ofsajd kriv za poraz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije