Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Francuski mediji navode

Objavljen tekst e-maila u kojem trener PSG-a vrijeđa crnce i muslimane. Stižu mu tisuće prijetnji

Ligue 1 - Paris St Germain v Clermont
Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS
1/6
30.06.2023.
u 18:45

Zaposlenici Nice su potvrdili da je spomenuti e-mail postojao i da je sadržaj poruke autentičan, a RMC Sport navodi i kako bi, ukoliko se Christopheu Galtieru utvrdi krivnja, mogao biti kažnjen s tri godine zatvora i 45 tisuća eura novčane kazne.

Trener PSG-a Christophe Galtier i njegov sin John u petak ujutro uhićeni su u Nici. Privedeni su oko 9 sati zbog istrage rasne diskriminacije za vrijeme Galtierova angažmana na klupi Nice. Pod policijskom prismotrom će biti zadržati 24 sata i saznat će čeka li ih istražni zatvor ili će biti pušteni na slobodu.

Vijest je odjeknula francuskom javnosti, a RMC Sport piše o e-mailu u kojem je Galtier iznosio sporne stavove. U navedenoj poruci tadašnjem sportskom direktoru kluba Juliena Fourniera napao je zbog broja crnaca i muslimana u klubu. "Napravio si tim ološa. Imam samo crnce, a pola momčadi ide u džamiju petkom", stoji u tekstu e-maila kojega prenose francuski mediji.

GALERIJA Messijeva posljednja utakmica u dresu PSG-a

Ligue 1 - Paris St Germain v Clermont
1/9

Galtier priče da je on ikad bio autor takve poruke, a PSG je pokrenuo istragu. Društvenim mrežama se proširio njegov broj telefona i navodi se kako dobiva tisuće prijetnji.

VEZANI ČLANCI:

Zaposlenici Nice su potvrdili da je spomenuti e-mail postojao i da je sadržaj poruke autentičan, prenos RMC Sport. Policija trenutno istražuje dokaze, a ukoliko se navodi pokažu istinitima, trener bi mogao kažnjen s tri godine zatvora i 45 tisuća eura, navode Francuzi.

VIDEO Što je to govorio Luka Modrić na suđenju Mamićima

Komentara 1

Avatar Moodleen
Moodleen
22:50 30.06.2023.

Postoje samo ljudi i neljudi, bez obzira na farbu i vjeru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije