Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAPETAN VATRENIH

Poznato koju školu je završio Modrić: 'Pa gdje si mi njega sitnog doveo? Ne može podnijeti napor'

Susret Egipta i Hrvatske u finalu ACUD kupa
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/6
20.04.2024.
u 08:38

Nakon sjajnih partija u dresu zagrebačkog Dinama, Luka je ostvario transfer u Tottenham, a onda je prešao u Real gdje je postao legenda Santiago Bernabeua.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić imao je teško djetinjstvo koje je obilježeno ratom i izbjeglištvom, ubijen mu je djed, a utjehu je uvijek pronalazio u lopti. Nakon sjajnih partija u dresu zagrebačkog Dinama, Luka je ostvario transfer u Tottenham, a onda je prešao u madridski Real gdje je postao legenda Santiago Bernabeua. 

- Nije bilo lagano živjeti u tom vremenu. Čuješ uzbune, bombe padaju, rakete… Kad pogledam slike iz djetinjstva, ja sam uvijek s loptom. Vidjelo se da će ta lopta imati neku važnu ulogu u mom životu. I nogomet je bio neki izlaz od svega toga što se događalo oko nas. Tako je sve krenulo. Na tom betonu, na asfaltu ispred hotela - otkrio je svojedobno Modrić u popularnoj Netflixovoj dokumentarnoj seriji Captains.

GALERIJA Modrić plakao nakon drame: 'Ovo bi mogao biti kraj'

Susret Egipta i Hrvatske u finalu ACUD kupa
1/6

Kada je riječ o obrazovanju, osnovnu školu je završio u Zadru i nakon toga upisao srednju ugostiteljsku. Konobarsku praksu je završio u čuvenom restoranu Maestral u zadarskoj marini, a kuharica spomenutog restorana za portal Story je otkrila kakav je Modrić bio učenik.

- Luka je bio maleno sitno dijete od kojeg iskreno nikad ne bih očekivala da će postići takav uspjeh. Čovjeku koji ga je doveo sam rekla: 'Gdje si mi njega doveo, pa ne može on podnijeti fizički napor?'. Mislila sam da ne može niti pladanj nositi, definitivno mi nije bio za konobara - rekla je kuharica i nastavila:

VEZANI ČLANCI:

- No, moram reći da je bio jako poslušan i drag.

Već nakon prve godine Modrić je otišao u Zagreb zbog karijere u Dinamu. Tada je školovanje nastavio u večernjoj školi zbog nogometnih obaveza, koju je i završio. 

 

Komentara 22

Avatar barba_arba
barba_arba
13:08 20.04.2024.

Bilo smo u istoj školi.

MA
malosutra12
15:57 20.04.2024.

Luku želimo vidjeti na Pantovčaku, nakon ove sramote, štetočine.

KU
Kujttim
09:54 20.04.2024.

Ovo je samo još jedan dokaz da škola nije bitna. Važnije su ljudske vrijednosti, posloženost, radna etika. Najeduciraniji ortoped ili kardiokirurg je opasniji od smirenog drvosječe ako u kiruršku salu dođe našmrkan i pijan i počne operirati. Trijezan i odgovoran drvosječa neće ni ući u kiruršku salu, nego će u predvorju medicinskom timu reći, ja sam drvosječa, ne mogu pomoći čovjeku, vi učinite što možete, a ja idem po liječnika kojemu sam jučer pilio drva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije