Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽENSKI RUKOMET

Rukometašice saznale suparnice na Europskom prvenstvu. Izbornik komentirao ždrijeb

Zagreb: Okupljanje ženske rukometne reprezentacije uoči priprema za Svjetsko prvenstvo
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
18.04.2024.
u 20:40

"Ako kažemo da je Danska favorit skupine, jasno je da ćemo s domaćinom voditi veliku borbu za drugo mjesto, uz dužno poštovanje Farskim Otocima", rekao je izbornik Ivica Obrvan

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija na Europskom će prvenstvu koje će se održati od 28. studenoga do 15. prosinca u Austriji, Mađarskoj i Švicarskoj igrati u skupini D s jednim od domaćina Švicarskom, Danskom i Farskim Otocima, odlučeno je na ždrijebu održanom u četvrtak u Beču.

Hrvatska će svoje utakmice prvoga kruga igrati u Baselu, a plasman u drugi krug natjecanja izborit će dvije prvoplasirane selekcije. U drugom krugu će se dvije najbolje reprezentacije iz ove skupine križati s dvije najbolje reorezentacije iz skupina E i F. U skupini E su Austrija, Norveška, Slovačka i Slovenija, a u skupini F Njemačka, Nizozemska, Ukrajina i Island.

VIDEO Rukometaši očarali svijet: Jedan podatak otkriva težinu španjolskog poraza

Izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Ivica Obrvan izrazio je zadovoljstvo nakon ždrijeba skupina za Europsko prvenstvo. "Mislim da je ždrijeb dobar. S dvije od te tri reprezentacije smo igrali na posljednjem Europskom prvenstvu u Ljubljani prije dvije godine. Od Danske smo uvjerljivo izgubili, a sa Švicarskom igrali neodlučeno. Mi smo osvojili 10., a Danska treće mjesto, Švicarska je bila 14. Ako kažemo da je Danska favorit skupine, jasno je da ćemo s domaćinom voditi veliku borbu za drugo mjesto, uz dužno poštovanje Farskim Otocima. Znate i sami da nikada nije ugodno igrati na takvim turnirima protiv domaćina, ali ako budemo prave, a prije svega zdrave, vjerujem da možemo do drugog kruga", kazao je Obrvan.

Ždrijeb skupina EP za rukometašice:
SKUPINA A: Mađarska, Švedska, Turska, Sjeverna Makedonija
SKUPINA B: Crna Gora, Rumunjska, Češka, Srbija
SKUPINA C: Francuska, Španjolska, Portugal, Poljska
SKUPINA D: Švicarska, Danska, Farski Otoci, HRVATSKA
SKUPINA E: Austrija, Norveška, Slovačka, Slovenija
SKUPINA F: Njemačka, Nizozemska, Ukrajina, Island

GALERIJA Hrvatska svladala Njemačku! (30-24) Nevjerojatni Kuzmanović napravio čudo u Kolnu

Zagreb: Okupljanje ženske rukometne reprezentacije uoči priprema za Svjetsko prvenstvo
1/11

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije