Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLMO U CITYJU?

Sprema se transfer od kojeg bi Dinamo zaradio milijune! Bild: Gvardiol bi mogao igrati ključnu ulogu

Bundesliga - RB Leipzig v VfL Wolfsburg
Foto: Annegret Hilse/REUTERS
1/3
16.05.2024.
u 17:45

Prema ugovoru prilikom Olmova transfera iz Dinama u Leipzig, zagrebačkom klubu pripada 20 posto zarade od njegove iduće selidbe. Dakle uz odštetu od 60 milijuna eura, Leipzig bi ostvario profit od 31 milijuna eura. Dinamu će od toga pripasti 20 posto, odnosno 6.2 milijuna eura

Jedan od velikih transfera koji se očekuju ovoga ljeta jest i onaj Danija Olma, bivšeg igrača Dinama koji trenutačno nastupa za RB Leipzig. Njegov eventualni odlazak iz Njemačke tema je već neko vrijeme, a ponovo se pojavila nakon još jedne sjajne sezone španjolskog ofenzivca.

Često se s Olmom povezivala Barcelona, ali i njihovi veliki rivali Real Madrid čiji je predsjednik Florentino Perez hvalio svog sunarodnjaka nakon osmine finala Lige prvaka u veljači ove godine. Bild je spominjao kako ga žele engleski klubovi, a sada tvrde kako je favorit za njegovo dovođenje Manchester City.

VIDEO Luka Modrić plakao nakon drame: 'Ovo bi mogao biti kraj'

Dodaju kako je upravo Joško Gvardiol koji je s Olmom igrao u Dinamu i Leipzigu dobio zadatak da ga nagovori na transfer. Bild piše kako bi Gvardiol mogao biti osoba koja će donijeti prevagu u odluci španjolskog ofenzivca.

Olmo s Leipzigom ima ugovor do ljeta 2027. godine, a u njemu stoji otkupna klauzula od 60 milijuna eura. Dio profita od transfera pripada i Dinamu u koji je Španjolac došao iz Barcelone kada mu je bilo tek 16 godina. U Zagrebu je bio do 2020. godine, a potom otišao u Leipzig za 29 milijuna eura.

Prema ugovoru prilikom Olmova transfera iz Dinama u Leipzig, zagrebačkom klubu pripada 20 posto zarade od njegove iduće selidbe. Dakle uz odštetu od 60 milijuna eura, Leipzig bi ostvario profit od 31 milijuna eura. Dinamu će od toga pripasti 20 posto, odnosno 6.2 milijuna eura.

GALERIJA Ovo je popis najskupljih hrvatskih igrača. Jednom vatrenom cijena je drastično skočila

Bundesliga - RB Leipzig v VfL Wolfsburg
1/13

Komentara 3

CE
cenzura
21:56 16.05.2024.

Koliko god pljuvali po Mamiću za ovo je on naj zaslužniji!

NI
Nipos18
07:50 17.05.2024.

Mirovina od Tate....

NI
niko63
19:02 16.05.2024.

Samo brojite tuđe novce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije