Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Hina, Večernji.hr
LIGA PRVAKA

Modrić, Kovačić i Gvardiol prošli u četvrtfinale, pogledajte golijadu u Madridu i Manchesteru

Modrić, Kovačić i Gvardiol prošli u četvrtfinale, pogledajte golijadu u Madridu i Manchesteru
Foto: JUAN MEDINA/REUTERS
06.03.2024. u 22:53

Nakon Bayern Munchena i Paris Saint-Germaina, plasman u četvrtfinale nogometne Lige prvaka izborili su i aktualni europski prvak Manchester City, te Real Madrid. Aktualni europski prvak Manchester City je veliki korak prema četvrtfinalu napravio već u Kopenhagenu porazivši danski sastav sa 3-1, a u uzvrtu je samo potvrdio prolaz identičnim rezultatom.

U drugom susretu večeri Real Madrid i RB Leipzig su na Santiago Bernabeu odigrali 1-1 čime je "Kraljevski klub" obranio gostujućih 1-0. Za City je to bila deseta uzastopna pobjeda u Ligi prvaka čime je postao tek treća ekipa koja je pobjedila deset u nizu u ovom natjecanju nakon Real Madrida (2014-2015) i Bayerna (niz od 15 od 2019. do 2020. i niz od deset utakmica 2013).

Pep Guardiola je s mislima na Liverpool, koji čeka City u nedjelju, počeo utakmicu bez Phila Fodena, Kevina De Bruynea, Bernarda Silve, Kylea Walkera, Johna Stonesa i Nathana Akea, te bez ozlijeđenog Jacka Grealisha. Hrvatski reprezentativci Mateo Kovačić i Joško Gvardiol su dobili priliku od prve minute.

NAJZANIMLJIVIJE TRENUTKE UTAKMICE CITY - COPENHAGEN POGLEDAJTE OVDJE

"Građani" su poveli već u petoj minuti. Julian Alvarez je ubacio iz kornera, a Manuel Akanji je sjajno pogodio iz voleja za 1-0. Samo četiri minute kasnije već je bilo 2-0. Alvarez je ponovo ubacio iz kornera do Rodrija koji je pucao glavom, međutim pogodio je vratnicu, a lopta se odbila do argentinskog napadača koji je puca ravno u poljskog vratara Kamila Grabara kojem je lopta nespretno ispala iz ruku u gol.

Gosti su smanjili u 29. minuti golom Mohameda Elyounoussija. Bila je to sjajna kontra danskog sastava. Elyounoussi je povukao sa svoje polovice terena do suparničkog kaznenog prostora uposlivši Orrija-Steina Oskarssona koji je petom vratio do norveškog veznjaka koji je lijepo pogodio za smanjenje. Kopenhagen je do Elyounoussijeva gola u šest utakmica na engleskom tlu imao 50 udaraca, ali nije uspio zatresti suparničku mrežu.

U posljednjim trenucima prvog dijela City je zabio i treći pogodak. Rodri je dugačkom loptom uposlio Erlinga Haalanda, a norveški napadač između dvojice braniča pogodio za 3-1. Bio je to njegov 29. gol u svim natjecanima ove sezone.

U nastavku susreta je bilo nekoliko prilika na obje strane, ali ne i golova. Najbliže golu bio je Rico Lewis koji je u sudačkoj nadoknadi pogodio okvir danskog gola. Kovačić i Gvardiol su odigrali cijeli susret za City kojem se večeras u četvrtfinalu teškom mukom pridružio i Real Madrid.

Real se provukao

"Kraljevski klub" je "visio" veći dio susreta protiv RB Leipziga, ali njemački sastav nije uspio iskoristiti niz prilika koje je imao. Na koncu je susret završio 1-1 i Real je obranio njemačkih 1-0. Vinicius Junior je doveo Real u vodstvo u 65. minuti, a izjednačio je Willi Orban tri minute kasnije. Luka Modrić je za Real zaigrao od 77. minute.

NAJZANIMLJIVIJE TRENUTKE UTAKMICE REAL - LEIPZIG POGLEDAJTE OVDJE

Njemački sastav je daleko bolje ušao u susret i gosti su već u prvih 15 minuta imali dvije lijepe prilike. Najbolju je propustio Benjamin Šeško u 10 minuti izašavši sam ispred Andrija Lunina, ali je ukrajinski vratar sjajno obranio. Pet minuta kasnije opasno je zaprijetio i Lois Openda, ali je pucao pored gola.

Prvu ozbiljniju situaciju pred njemačkim vratima vidjeli smo u 25. minuti kada je Valverde proigrao Bellinghama, koji je pucao po golu, ali je obrana to blokirala. Bilo je to sve od domaćina u prvom dijelu. Novu priliku gosti su imali u 39. minuti, Xavi Simons je pucao, ali se lopta od bloka odbila u korner. Simons je odlično pucao i dvije minute kasnije, no Lunin je bio spreman izbacivši loptu u korner. Nakon ubačaja iz kornera Openda je imao veliku priliku, ali je opalio pored gola.

RB Leipzig je dominirao u prvom poluvremenu i Real je mogao biti sretan što je završilo bez golova. Što domaća publika misli o igri "Kraljevskog kluba" u prvih 45 minuta pokazala je isprativši momčad zvižducima s terena.

Njemački sastav je u 48. minuti stigao do nove prilike nakon što je Lunin nepotrebno istrčao s gola. Međutim, Openda se nije najbolje snašao, a Ukrajinac je ispravio svoju pogrešku. Samo dvije minute kasnije bivši igrač zagrebačkog Dinama Dani Olmo je imao slobodnjak sa 21 metra, ali je pogodio živi zid.

U 55. minuti dogodila i sporna situacija koja je možda i odredila smjer utakmice. Vinicius Junior je zbog nesportskog poteza nad Orbanom možda mogao dobiti i crveni karton, ali se talijanski sudac Davide Massa zadovoljio žutim kartonom. Deset minuta kasnije Vinicius je doveo Real u vodstvo nakon asistencije Judea Bellinghama.

RB Leipzig se brzo vratio izjednačivši samo tri minute kasnije. David Raum je ubacio s lijeve strane, a Orban glavom posve zasluženo pogodio za 1-1.

U 74. minuti gosti su bili korak do preokreta, ali je Lunin zaustavio Šeškov udarac. Dvije minute kasnije još jednom je pucao Openda, ali još jednom nije bio precizan. Real je u završnici preko Rodryga mogao sve riješiti, ali je Brazilac loše pucao. Posljednju priliku na utakmici imao je Olmo u sudačkoj nadoknadi kada je pokušao nadmudriti domaćeg vratara, ali je njegov udarac završio na vrhu vratnice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije