Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSIJEK - RIJEKA

Osijek potpuno nadigrao Rijeku i izborio pobjedu vrijednu odlaska u Europu (2:0)

Osijek: Osijek i Rijeka sastali se u 35. kolu SuperSport HNL-a
Davor Javorovic/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
19.05.2024.
u 21:31

Kolo prije kraja Osijek ima tri boda više od Lokomotive, ali i bolji međusobni omjer, čime su Osječani osigurali i novi izlazak na europsku scenu. Po jedan pogodak Osijek je postigao u svakom poluvremenu. Roko Jurišić je bio strijelac u petoj, a Anton Matković u 72. minuti.

U derbi utakmici pretposljednjeg 35. kola HNL- a nogometaši Osijeka su u derbiju, na svojoj Opus Areni, pobijedili Rijeku s 2-0 (1-0) čime su osigurali četvrto mjesto na ljestvici. Kolo prije kraja Osijek ima tri boda više od Lokomotive, ali i bolji međusobni omjer, čime su Osječani osigurali i novi izlazak na europsku scenu. Po jedan pogodak Osijek je postigao u svakom poluvremenu. Roko Jurišić je bio strijelac u petoj, a Anton Matković u 72. minuti.

Rijeka je upisala već četvrti prvenstveni poraz u nizu te joj ostaje uzvratna utakmica finala Kupa da bi začinila uspješnu sezonu. Na Rujevici Rijeka i Dinamo igraju u srijedu nakon 0-0 u prvom susretu. Osječani su žestoko otvorili utakmicu te su veliku šansu za pogodak imali u drugoj minuti. Kombinirali su Matković i Mierez, ali argentinski napadač nije stigao do lopte i udarca.

Rijeka se u tom trenutku spasila, ali nije u šestoj minuti kada je petljala gostujuća obrana i vratar Rijeke Labrović, a sve je iskoristio Jurišić koji je zabio za 1-0. Rijeka se mogla ekspresno rezultatski vratiti, ali je u 13. minuti Obregon pogodio vratnicu kada je pucao iz blizine, malo iskosa.

Do kraja poluvremena se igralo otvoreno. Obje su momčadi nekoliko puta zaprijetile, ali na odmor se otišlo uz minimalnu prednost domaćeg sastava. Na početku drugog dijela dva puta je zaprijetila Rijeka. Prvo slabije Banda, a potom u 54. minuti Grgić što je bila vrlo dobra šansa za goste. Igralo se otvoreno s obje strane, a utakmica je odlučena u 72. minuti. Opet je pogriješila obrana Rijeke, a domaću pobjedu zapečatio je Matković.

Nakon preokreta su nogometaši Hajduka na svom Poljudu svladali Goricu 2-1 (1-1) u prvom nedjeljnom susretu 35. kola HNL-a. Poveli su Velikogoričani golom Gabriela Rukavine u 23. minuti. Sedam minuta kasnije Hajduk je izjednačio, a strijelac je bio Aleksandar Trajkovski. Hajduk je do preokreta došao u 64. minuti, a gol za 2-1 Splićana dao je Rokas Pukštas.

Hajduk je treći na ljestvici te je prekinuo niz od dvije ligaške utakmice bez pobjede. Gorica je ostala osma, a izgubila je petu prvenstvenu utakmicu u posljednjih šest nastupa. Bila je ovo prva utakmica na Poljudu u kojoj je od prve minute za Hajduk zaigrao hrvatski reprezentativac Ivan Perišić koji je igrao do 70. minute. U toj minuti za Splićane je zaigrao Dario Melnjak kojeg zbog teške ozljede nije bilo gotovo cijele sezone.

U prvoj utakmici 35. kola Istra 1961 je u Puli svladala Varaždin 2-0 golovima Lisice i Jaganjca. U subotu su Rudeš i Lokomotiva remizirali 3-3 premda je Lokomotiva na poluvremenu vodila 3-0. Strijelci su za Rudeš bili Korač, Mrčela i Šare u 93. minuti, dok je za goste dva pogotka dao Čop uz jedan Marića.

Prvak Dinamo je u Koprivnici svladao Slaven Belupo 3-2 pogotkom 19-godišnjeg Vrbančića u 94. minuti. Prije toga su strijelci za Slaven Belupo biti Štefulj i Jagušić, a za goste Brodić i Kulenović.

Tijek utakmice:

90' Kraj utakmice i slavlje Osječana u derbiju. 

90' Četiri minute nadoknade

75' Mierez je izbio sam pred Labrovića, no golman gostiju brani zicer. 

72' Osijek je povećao vodstvo na 2:0, pogodak je zabio Anton Matković! Njegov peti gol ove sezone. 

61' Smolčić je pucao s 15 metara pokraj vrata, a sudac Strukan je nakratko prekinuo dvoboj zbog nekoliko baklji i divljanja Armade.

53' Dilaver je dobro ubacio, a Kolić boksao. Lopta se odbila do Grgića koji puca preko vrata i ne zabija bivšem klubu.

48' Na Opus Areni se nalazi preko 10 tisuća ljudi. 

46' Počelo je drugo poluvrijeme. 

45' Kraj prvog dijela, Osijek ima prednost od 1:0.

45' Tražili su Riječani penal zbog toga što je nakon udarca glavom Obregona lopta iz blizine pogodila u ruku Bralića, ali Joviću je VAR soba sugerirala da nema ništa od penala. 

19' Cokaj je pucao s 30-ak metara, ali Labrović je dobro obranio.

13' Odlična šansa za Rijeku. Obregon je izašao sam pred vratara Osijeka, ali je pogodio vratnicu.

5' Veliki kiks Labrovića! Bezopasna i spora lopta trebala je završiti u njegovim rukama, ali mu je golmanu vatrenih ispala te ju je Jurišić pokupio i pospremio u donji desni kut za erupciju Opus Arene,

Ovo mu je tek drugi pogodak u karijeri.

2' Bukvić je ubacio s desne strane, lopta je nekoliko puta prebačena s jedne na drugu stranu unutar peterca, ali domaći nisu uspjeli iskoristiti priliku i zabiti pogodak.

1' Počela je utakmica na Opus Areni,

OSIJEK: Kolić - Prekodravac, Bralić, Jurišić - Omerović, Cokaj, Nejašmić, Bukvić - Pušić - Matković, Mierez

RIJEKA: Labrović - Grgić, Radeljić, Dilaver, Čabraja - Selahi - Yansane, Petrović, Janković, Bogojević - Obregón.

Bijelo-plavi bi današnjom pobjedom u derbiju s Rijekom osigurao četvrto mjesto i kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Uoči zadnjeg kola imali bi tri boda više od Lokomotive, no zbog boljeg međusobnog omjera u miru bi mogli gledati prema Varaždinu.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar tuđinskekratkenoge
tuđinskekratkenoge
23:16 19.05.2024.

Mislio sam da ću ispod članka vidjeti trenutku tablicu ali nema. Kako stoji Hajduk? Ima li još šansi za prvaka?

Avatar NE oprostiti NE zaboraviti
NE oprostiti NE zaboraviti
09:03 20.05.2024.

hajduk izgleda uspio 3 mjesto ali nagodinu mu negine opet 4 biti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije