Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVIJESNI USPJEH

VIDEO Polugoli slovenski košarkaši uletjeli Dončiću na presicu i napravili šou

FIBA/Screenshot
Autori: Vecernji.hr, Hina
05.07.2021.
u 08:48

Slovenija će na skorašnjim Igrama u Tokiju (23. srpnja - 8. kolovoza) igrati u skupini C s domaćinom Japanom, Argentinom i Španjolskom

Aktualni europski košarkaški prvak, reprezentacija Slovenije po prvi je put od svoje samostalnosti izborila nastup na Olimpijskim igrama, Slovenci su u finalu kvalifikacijskog turnira u Kaunasu svladali domaćine Litvance sa 96:85 (28:24, 24:28, 28:17, 16:16).

Briljirao je Luka Dončić koji je predvodio Sloveniju sa 31 košem, 13 asistencija i 11 skokova, a već na do poluvremena je imao 21 ubačaj, šest skokova i pet asistencija. U ključnoj trećoj četvrtini Slovenci su postigli čak šest trica, od toga tri Vlatko Čančar, za bijeg na 80:69, početkom četvrte četvrtine bilo je i najvećih 16 razlike (85:69) i susret je bio odlučen.

Čančar se na kraju zaustavio na 18 poena, od toga 16 u drugom poluvremenu, a 16 je postigao i Jaka Blažič, dok Litvi sedmi uzastopni nastup na OI nisu uspjeli osigurati Mantas Kalnietis, Jonas Valančiunas i Arnas Butkevičius koji su postigli po 14 pogodaka.

Slovenija će na skorašnjim Igrama u Tokiju (23. srpnja - 8. kolovoza) igrati u skupini C s domaćinom Japanom, Argentinom i Španjolskom.

Na press konferenciji nakon susreta govorio je upravo najbolji igrač Dežele, Dončić:

- Bez riječi sam. Naporno smo radili za ovo, nismo imali puno vremena za pripremu, ali svi smo imali isti cilj: doći ovdje i osvojiti ovaj turnir. Uspjeli smo, imamo sjajnu momčad, kemija je nevjerojatna i svi ostavljaju srce na terenu. Svako dijete u Sloveniji sanja da nastupi na Olimpijskim igrama, i ja sam sanjao. I tu smo, strašno smo se borili i zaslužili smo biti tamo. Ne stvaram ja povijest, nego mi. Odavde samo možemo ići još prema gore - rekao je Luka, a onda su ga njegovi suigrači prekinuli pjesmom:

- Tko ne skače, ni Slovenac, e, e, e! - vikali su opijeni pomalo šampanjcem, ali većinski emocijama zbog povijesnog uspjeha njihove reprezentacije.

Kako je to izgledalo, pogledajte u videu od 18:55:

 

 

Komentara 1

IV
IVRI
09:39 05.07.2021.

Bravo bratja Slovenci! Za Dončića: Bravo majko, bravo oče!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije