Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAROVI ČETVRTINE FINALA

Završio je ždrijeb Konferencijske lige: Nakon što su porazili Dinamo, pred PAOK doznao novog protivnika

Europa Conference League - Draw For Quarter Final, Semi Final and Final
Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS
1/3
15.03.2024.
u 15:43

Vrlo snažan par čine francuski Lille i engleska Aston Villa. Momčad iz Birminghama se čitave sezone kreće u gornjem ešalonu Premier lige. Nakon rezultatske krize spustili su se na peto mjesto, no još uvijek su favorit za osvajanje ovog natjecanja

Nakon ždrijeba kojima su odlučeni parovi koji će igrati četvrtfinalne utakmice Lige prvaka, kao i oni koji će se susresti u četvrtfinalima Europa lige, saznali smo i dvoboje koje ćemo gledati u okviru trećeg europskog natjecanja, Konferencijske lige. Među njima nažalost nema Dinama, koji je jučerašnjom lošom izvedbom u Solunu ispustio dva gola prednosti pred PAOK-om i ispao iz natjecanja.

S druge strane, Grcima koji su i dalje pod dojmom golijade koju su pripremili Dinamu na svojoj kultnoj Toumbi dolazi izazovan protivnik, belgijski Club Brugge. Trenutno sedmoplasirana momčad tamošnjeg prvenstva, do četvrtfinala su došli slavljem nad norveškim Moldeom ukupnim rezultatom 4:2.

GALERIJA Dinamo je izbačen iz Europe! Golijada PAOK-a nanijela je težak poraz plavima (5:1)

Europa Conference League - Draw For Quarter Final, Semi Final and Final
1/106

Ostali parovi su još zanimljiviji. Fenerbahče, za kojega nastupa vratar hrvatske nogometne reprezentacije Dominik Livaković, u četvrtini finala će se suočiti s najtrofejnijom momčadi grčke Olympiacosom. Momčad iz Atene je do ove faze natjecanja došla pobjedom nad Maccabi Tel Avivom rezultatom 7:5.

Viktoria Plzen je iz skupine u kojoj je bio Dinamo izašla kao vodeća momčad. Dvaput je s minimalnom prednosti slavila nad Dinamom te tako ušla izravno u osminu finala gdje je porazila Servette (3:1). U četvrtini finala igrat će protiv talijanskog velikana Fiorentine. Momčad iz Firence je uz puno muke prošla Maccabi Haifu ukupnim rezultatom 5:4.

VEZANI ČLANCI:

Vrlo snažan par čine francuski Lille i engleska Aston Villa. Momčad iz Birminghama se čitave sezone kreće u gornjem ešalonu Premier lige. Nakon rezultatske krize spustili su se na peto mjesto, no još uvijek su favorit za osvajanje ovog natjecanja. Pokazali su to protiv Ajaxa, deklasiravši ih rezultatom 4:0. S druge strane, Lille igra solidnu sezonu u Francuskoj. Trenutno su na četvrtom mjestu ljestvice. Četvrtfinale su izborili porazivši Sturm rezultatom 4:1.

Prvi polufinalni par činit će bolji iz susreta Villa/Lille te Olympiacos/Fenerbahče. Drugi će igrati bolji iz susreta Viktoria/Fiorentina i pobjednik utakmica Brugge/PAOK. Četvrtfinalni susreti su na rasporedu 11. i 18. travnja. Polufinalne utakmice će se igrati 2. i 9. svibnja. Finale Konferencijske lige igrat će se na stadionu AEK-a u Ateni 29. svibnja. 

VIDEO Velimir Zajec o prvim planovima: 'Sportski direktor je iznimno važan u klubu, potreban je čovjek koji je svjež i zna što radi'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije