Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVJU: Ulrike Herrmann

Ako ne umre kapitalizam, umrijet će planet. Ovakvo trošenje prirodnih resursa nije moguće zauvijek

02.02.2024.
u 22:00

Poznata njemačka novinarka Ulrike Herrmann autorica je bestselera 'Kraj kapitalizma'. Knjiga je prodana u više od 100.000 primjeraka: "O njoj se puno raspravljalo. Naravno, vrlo brojni čitatelji još ne dijele moju ideju o prelasku na neku vrstu ratne ekonomije s državnim planiranjem i racioniranjem. Ali mnogi shvaćaju da je 'zeleni rast' samo iluzija i traže nove opcije"

Komentara 2

ZV
zvir12
19:01 16.02.2024.

Ključna rečenica u ovom članku je: Rast bez granica je logika stanice raka. Čini mi se da ovu konstataciju možemo primijeniti i na kapitalizam. Bogati se ni pod koju cijenu neće odreći svog bogatstva i braniti će ga svim mogućim sredstvima, uključujući nasilje i ratove. Njihova računica je jednostavna, ako smanje veliki broj stanovnika, ratovima, biološkim oružjima, smanjenom proizvodnjom hrane, mogu i dalje zadržati sve privilegije koje uživaju i danas. Složio bih se s izjavom američkog filozofa Fredrica Jamesona "Lakše je zamisliti kraj svijeta nego kraj kapitalizma".

Avatar rubinet
rubinet
22:20 02.02.2024.

Dotičnica zagovara kružno gospodarstvo. Koliko je to realno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije