Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

'Besplatno jahanje': plaćene povlastice i diskriminacija

21.06.2023. u 19:30

Čini se da ustavni sudci drže kako o sindikalnim pitanjima nitko osim njih nema što relevantno za reći, što je pomalo problematično stajalište

Ključne riječi

Komentara 1

DR
Drakon12
21:57 21.06.2023.

"Besplatno jahanje". Zanimljiv termin, no što sa članovima nereprezentativnih sindikata? Oni također plaćaju sindikalnu članarinu no prema mišljenju dr. Bagića ne zaslužuju ista prava kao članovi reprezentativnih sindikata. Možda bi svi članovi nereprezentativnih sindikata trebali prijeći u reprezentativne? Da lii je to bio cilj te odredbe? Da se unište mali sindikati i ostavi par velikih igrača? Možda to i je bio cilj te odredbe jer, koliko se sjećam, portali su pisali kako su članovi jednog reprezentativnog sindikata po ministarstvina nagovarali članove nereprezentativnih sindikata da se brzo učlane u reprezentativan sindikat kako bi dobili veći regres dok Ustavni sud tu odredbu nije poništio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije