Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koordinirani napad

Čelnik FBI-ja upozorava: 'Ovo ne pamtim u svojoj karijeri, SAD-u prijeti scenarij sličan masakru u Moskvi'

FBI Director Christopher Wray testifies before a House Approbations Subcommittee
Foto: MICHAEL MCCOY/REUTERS
1/5
24.04.2024.
u 21:05

Christopher Wray upozorio je da se mogući napad na Ameriku možda ne bi mnogo razlikovao od onoga u koncertnoj dvorani u Rusiji prije nekoliko tjedana

Šef FBI-a Christopher Wray rekao je za NBC News kako je FBI "sve više zabrinut" zbog "koordiniranog terorističkog napada" na SAD dok se sukob između Izraela i Hamasa nastavlja. Upozorio je da bi se mogao dogoditi napad sličan masakru u koncertnoj dvorani u Moskvi. 

Wray je rekao da je prijetnja terorizmom za SAD "već povećana" prije Hamasovog napada na Izrael 7. listopada. Međutim, sada je podignuta na "sasvim drugu razinu". Upozorio je da se napad na Ameriku možda ne bi mnogo razlikovao od onoga u koncertnoj dvorani u Rusiji prije nekoliko tjedana. Wray je istaknuo kako postoji strah od koordiniranog terorističkog napada na javnom mjestu.  

"Sve smo više zabrinuti zbog mogućnosti nekog koordiniranog napada ovdje u Americi koji se možda ne bi razlikovao mnogo od onoga što ste vidjeli u Koncertnoj dvorani u Rusiji prije nekoliko tjedana. Trenutna teroristička prijetnja najveća je koju pamtim u svojoj karijeri", dodao je Wray. 

Ranije je upozorio Kongres da je SAD u opasnosti nakon događaja u inozemstvu. "Naša najhitnija briga bila je da će pojedinci ili male skupine izvući najgoru inspiraciju iz događaja na Bliskom Istoku kako bi izvršili napade ovdje kod kuće", rekao je Wray Kongresnom odboru za raspodjelu saveznih financijskih sredstava, piše DailyMail. 

GALERIJA Pucnjava u Moskvi: Napadači u vojnim odorama upali u koncertnu dvoranu, ubijeno više osoba

FBI Director Christopher Wray testifies before a House Approbations Subcommittee
1/38
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije