Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ MINUTE U MINUTU

Vučić pozvao na uvođenje smrtne kazne zbog Dankinog ubojstva, oglasio se otac djevojčice: 'Jako nam je loše'

Bor: Policija pretražuje divlji deponij u potrazi za malom Dankom
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/10
06.04.2024.
u 23:05

Dvojica 50-godišnjaka osumnjičenih za ubojstvo dvogodišnjakinje jučer navečer dovedeni su u prostore tužiteljstva na ispitivanje u nadi da će napokon dati iskaz koji će policiju dovesti do tijela

  • Osumnjičeni za ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić sinoć dovedeni na ispitivanje, nakon kojeg im je određen 
  • Određen im je pritvor od 30 dana
  • Na ispitivanju se jedan bavio šutnjom, drugi 

 

Tijek događaja:

23:00 - Miloš Ilić, Dankin otac, za Republiku je kazao kako su on i Dankina majka Ivana u teškom psihičkom stanju. "Jako nam je loše i smeta nam interes medija za nas u trenutku dok čekamo da pronađu tijelo našeg malog anđela kojeg su ubili monstrumi. Kada se pronađe tijelo naše Danke i okonča istraga, čiji teret je ogroman, obratit ćemo vam se i reći sve što imamo", kaže Ilić.


22:50 - Srpski Blic piše da policija provjerava sve one koji su bili u bližem kontaktu s osumnjičenima za ubojstvo malene Danke, a kako bi saznali jesu li nekome od njih ispričali što su uradili i gdje su ostavili djevojčičino tijelo. - Ispituje se kretanje i svih kolega osumnjičenih iz Vodovoda. Njihove obitelji, prijatelje. Policija ispituje više lokacija - kaže izvor "Blica".


22:40 - Tatjana Ilić, baka ubijene djevojčice Danke Ilić (2), na Facebooku se potresnom objavom oprostila od svoje unuke. Objavila je crno-bijelu Dankinu fotografiju na kojoj piše "anđele moj lijepi", a s lijeve strane su stihovi pjesme posvećene djevojčici za kojom je cijela Srbija tragala 10 dana. 

Više čitajte ovdje.


21:20 - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti i komentirao ubojstvo Danke Ilčić i rekao kako su ubojice mislile da će biti nekažnjene. - Svojevremeno sam se javno zalagao da se razmotri ponovno uvođenje smrtne kazne, a da mi ne budemo kažnjeni. Ovo djelo zaslužuje smrtnu kaznu. Ponovit ću taj zahtjev Vladi Srbije, neka razmotre - rekao je Vučić, piše Kurir.

Bor: Policija pretražuje divlji deponij u potrazi za malom Dankom
1/9

17:28 - Kako prenosi Nova.rs, forenzičari pretražuju groblje, a u dvorištu kuće u Zlotu ostao je bager. Naime, u selu Zlot pretražena je kuća jednog od osumnjičenih. Kurir ističe kako su forenzičari od tamo otišli s vrećama u kojima su najvjerojatnije dokazi koje će poslati na vještačenje. 


15:20 - Potraga za tijelom nastavljena je u subotu provjerom više lokacija, a policija je u selo Zlot dovela jednog od osumnjičenih. Naime, pretražuje se dvorište obitelji D. D., jednog od osumnjičenih za ubojstvo djeteta. 

Bor: Policija pretražuje divlji deponij u potrazi za malom Dankom
1/9

>>OPŠIRNIJE


12:55 - Blic izvještava da policija sa psima pregledava dvorište žene koja živi preko puta ubojice Danke Ilić. Ona je kazala da joj je lokot na dvorištu, u kojemu ima bunar i septičku jamu, bio slomljen. Pred ubojičinom kućom parkirana je cisterna koja ispumpava septičku jamu.


11:05 - Srpski MUP potvrdio je vijest koju su ranije danas prenijeli mediji o uhićenju brata i oca jednog od osumnjičenika zbog sumnje da su pomogli premjestiti tijelo s deponija u okolici Banjskog Polja na za sada nepoznatu lokaciju. Muškarcima 1951. i 1984. godišta određeno je zadržavanje 48 sati te će, uz kaznenu prijavu, biti predani Višem javnom Tužiteljstvu u Zaječaru.

Prema portalu Blic, ispitivanje optuženog suvozača jučer je trajalo više od dva sata. U jednom trenutku kazao je da je imao pomagače koji su sudjelovali u premještanju tijela, a priznao je i da je zadavio Danku, no i dalje nije otkrio gdje se njeno tijelo sada nalazi.

Kurir donosi mučne detalje priznanja. Osumnjičeni S.J. branio se šutnjom. Drugoosumnjičeni D.D, dva sata je do detalja opisivao što se dogodilo. Nakon udarca autom, djevojčica je pala, on je sa suvozačkog sjedala istrčao i počeo je daviti golim rukama. Njeno tijelo zatim su stavili u prtljažnik i odvezli na deponij, neslužbeno doznaje Kurir iz tužiteljstva.


9:58 - Načelnik Cmolić za Prvu TV otkrio je da policija poduzima velik broj istražnih radnji kako bi Dankino tijelo bilo što prije pronađeno. "Noćas smo ocu i bratu osumnjičenih odredili pritvor zbog sumnje da su pomagali u prikrivanju kaznenog djela" istaknuo je.

Nova.rs prenosi njegovu izjavu u kojoj je govorio o ispitivanju osumnjičenika, ali i budućnosti istrage. Potraga za Dankinim tijelom se nastavlja. "Pretresaju se i septičke jame, ići ćemo i na groblja" naglasio je Cmolić.

- Glavni osumnjičeni je rekao da je sakrio tijelo ali gdje, toga se ne sjeća. Sve ostalo opisuje, priče se poklapaju, ali vozač ne zna gdje je tijelo skriveno. Suvozač zna, oni su razgovarali dva-tri dana prije toga kada je on rekao "to je moja briga" - kazao je Cmolić.


9:10 - Srpsko Tužiteljstvo navodi da je pri davanju iskaza vozač automobila koji je udario Danku u potpunosti priznao krivicu za kazneno djelo, dok se suvozač branio šutnjom, prenosi Blic. Također navode da im je pritvor određen zbog opasnosti od bijega, mogućnosti utjecanja na svjedoke i uništavanje tragova, ali i zbog uznemiravanja javnosti.

POVEZANI ČLANCI:

Načelnik Cmolić ispričao je i kako su se osumnjičenici, naročito suvozač, ponašali za vrijeme istrage.

"Postavljali smo pitanja zašto nisu zvali Hitnu pomoć, ali čovjek nema empatiju, ni jednom gestom ne pokazuje kajanje, jako čudan profil ličnosti. Psa da udarite stali biste, ali ovo... Mi nismo primijetili da uopće pokazuju kajanje, tu nema emocija, tu nema racionalnog objašnjena. Oni su samo nastavili normalno funkcionirati, a jedan je čak išao u potragu za djevojčicom" opisao je Cmolić.


7:58 - Osumnjičenicima za Dankino ubojstvo određen je 30-dnevni pritvor prema zahtjevu Tužiteljstva, potvrđeno je za Blic, kojem je izvor otkrio da će biti saslušana i njihova rodbina "jer se sumnja da je umješan još netko". 

Potraga za tijelom ubijene djevojčice nastavlja se na više lokacija u Srbiji.


7:31 - "Osumnjičeni su se 28. ožujka vratili na odlagalište na koje su bacili tijelo djevojčice kako bi ga premjestili na drugo mjesto. Prebacuju odgovornost jedan na drugog" kazala je Bojana Otović Pjanović iz MUP-a Republike Srbije za Blic o tijeku istrage.

"Ne možemo doprijeti do suvozača, da nam kaže gdje je prebacio tijelo s odlagališta. Naša posljednja verzija je da je nešto gnjusno uradio s tim tijelom" kazao je jučer načelnik UKP-a Ninoslav Cmolić. Dodao je kako su osumnjičenici u početku bili suradljivi, no ubrzo je postalo jasno da se radi o "osobama koje nemaju empatiju".

VIDEO Bor: Građani pale svijeće za ubijenu djevojčicu

Ključne riječi

Komentara 26

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
08:18 06.04.2024.

inace ne smije se napisati vecernja hartija na srpskom jer veli vecernji da je to uvredljiv sadrzaj...za koga?

Avatar Art of Noise
Art of Noise
12:58 06.04.2024.

Jedina je "srića" u ovoj tragediji i nesrići što se ovo dogodilo u Srbiji jer Srbija ima doživotnu kaznu, ako sam dobro pročitala. Kod nas bi dobio opomenu.

RA
racman
12:28 06.04.2024.

Da se upotrebi Ruski način ispitivanja brzo bi istina izbila na vidjelo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije