Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ MINUTE U MINUTU

Osumnjičeni za Dankino ubojstvo pognutih glava dovedeni u Tužiteljstvo

Zaječar: Muškarci osumnjičeni za Dankino ubojstvo  dovedeni u Tužiteljstvo
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/8
05.04.2024.
u 22:32

Muškarci su automobilom udarili djevojčicu, osumnjičeni suvozač stavio ju je u gepek gdje je alat te su je odvezli do deponija

  • Dvojica muškarca uhićena su zbog sumnje da su usmrtila malenu Danku Ilić za kojom se tragalo od 26. ožujka 
  • Uhićena su dva 50-godišnjaka koji su priznali da su automobilom udarili djevojčicu pa njeno tijelo bacili na deponij nedaleko od Banjskog Polja
  • Potraga za tijelom djevojčice i dalje traje 

Tijek događaja:

22:20 - Optuženi za ubojstvo Danke Ilić, Srđan Janković i Dejan Dragijević., dovedeni su u zgradu Višeg državnog odvjetništva u Zaječaru. Ispred zgrade nalazi se veliki broj policajaca koji osiguravaju pristup. Janković i Dragijević dovedeni su s lisicama na rukama i pognutih glava, piše Blic.

Snimku dovođenja u Tužiteljstvo, u lisicama i pod rotacijama, objavio je Telegraf.rs i možete ju pogledati ovdje.


21:00 -  Otac osumnjičenog za Blic je potvrdio kako je policija na saslušanje odvela i njegovu majku. Podsjećamo, ranije je na saslušanje odveden i njegov mlađi brat.

"Trebali su sinoć i mene saslušati, ali nisu. Sada su došli samo po ženu. Došli su službenim automobilom oko 18 sati i odveli su je da da izjavu. Sada su svi tamo, jedini sam ja ostao u kući“, rekao je Rade Dragijević.


14:53 - Srpski mediji pišu da je s odlagališta otpada na kojemu se tragalo za Dankinom tijelom povučena sva mehanizacija, kao i sve policijske patrole koje su tijekom dana osiguravale dio naselja. Nije poznato je li potraga tamo obustavljena u potpunosti, a policija se prebacila na novu lokaciju u blizini Banjskog Polja.


14:52 - Načelnik Uprave kriminalističke policije Republike Srbije Ninoslav Cmolić za Kurir je otkrio dio informacija koje su policiji dali osumnjičenici za Dankino ubojstvo.

- Vozač nije ni primijetio da je oborio djevojčicu, to je shvatio tek kada mu je suvozač rekao. Odmah su je stavili u gepek, a kada se mala Danka probudila, suvozač ju je udavio. To nam je jučer priznao i detaljno sve opisao. Onda su je bacili na deponij - ispričao je Cmolić.

Dodao je da je najveći problem istrage to što vozač i suvozač daju pogrešne i različite informacije, a sumnja se da to rade kako bi prikrili stanje u kojem se nalazi tijelo ubijene djevojčice.


14:35 - Prema posljednjoj informaciji iz Višeg tužiteljstva u Zaječaru, dvojica uhićenih muškaraca bit će saslušani danas poslijepodne, javlja reporterka N1 Srbije. Nakon saslušanja, tužiteljstvo će informirati javnost. Potvrdili su informaciju da je uhićen brat jednog od osumnjičenika.

Iz MUP-a Srbije kazali su da se potraga trenutno radi na odlagalištu otpada na koju ih je doveo jedan od osumnjičenika, no njihove izjave nisu pouzdane. "U istrazi su priznali toliko toga, ali ne i lokaciju na kojoj je tijelo" istaknuli su iz policije.


14:23 - Na nekoliko mjesta u Boru građani su se okupili kako bi odali počast Danki. Na jedno od njih danas su došli i roditelji ubijene djevojčice, prenose srpski mediji. Iz Višeg javnog tužiteljstva u Zaječaru izjavili su kako osumnjičeni i dalje nisu saslušani. 

GALERIJA Policija pretražuje odlagalište otpada u Boru i osigurava okolna naselja
Zaječar: Muškarci osumnjičeni za Dankino ubojstvo  dovedeni u Tužiteljstvo
1/15

>>OPŠIRNIJE


12:30 R. D., otac osumnjičenog D. D., poručio kako ne može vjerovati što ih je snašlo. "Ako je kriv, neka odgovara, a to će sud utvrditi. Evo odveli su mi i mlađeg sina D. na ispitivanje u policiju. Ja sam srčani bolesnik, jučer je dolazila hitna pomoć da mi pomogne, da nisam popio bromazepam, ne bih mogao ni do ograde izići", naveo je. 


11:00 Stanovnici sela Zlot, iz kojeg je jedan od osumnjičenika, iznenađeni su razvojem događaja, piše Nova.rs.  "Ne znamo da je ikada ranije pravio probleme, pa nas je ovo iznenadilo. Svako nosi svoj križ, pa i on, i neka odgovara za to što je napravio, ako je napravio. Cijela priča je jako čudna, taj drugi čovjek je nedavno počeo raditi u Vodovodu. Valjda je i on vozio. Oni su išli u to mjesto da promijene vodomjere", kazao je jedan od mještana. 

9:30 – Načelnik Sektora kriminalističke policije Ninoslav Cmolić ispričao je jezive detalje zločina koji je potresao Srbiju. Naime, nakon što su dvojica muškaraca automobilom udarila dvogodišnju Danku Ilić (2), pomislili su da je mrtva te su njezino tijelo stavili u gepek. Ipak, kako tvrdi Cmolić, djevojčica je bila živa, a u jednom trenutku se probudila

– Prema njihovim izjavama, prestali su mokriti u blizini kuće. Kasnije, kada su nastavili, udarili su Danku, a zatim je stavili u prtljažnik. Na GPS-u je zabilježeno čudno kretanje njihova vozila. Ne poklapaju im se priče o davljenju djeteta, jer se dijete probudilo u vožnji, a suvozač je zadavio Danku, a ne mogu se dogovoriti tko je davio, a kasnije su je bacili na deponij – kazao je načelnik UKP-a za Informer.

– Dokazi se prikupljaju danonoćno. Jedan od ubojica ima blokadu i ne može se sjetiti gdje je ostavio tijelo. Činjenica je da se njihove priče slažu oko detalja udaraca, ali se razilaze oko samog ubojstva djeteta. Danka je bila u nesvijesti kad su je udarili autom, mislili su da je mrtva, pa su se čudili što se probudila, a jedan ju je udavio, a na kraju su se potukli oko tijela na deponiju – rekao je Cmolić.


7:50 – Potez jednog od osumnjičenih šokirao je i stručnjake, kazala je to u emisiji RTS-a psihologinja Branislava Stević. Naime, jedan osumnjičeni na poziv svog direktora krenuo je u potragu za djevojčicom. 

– Mogu zaključiti da se radi o potpunom nedostatku empatije, taj psihološki profil treba se provjeriti – kazala je. – U društvu imamo manjak reakcija koje su ljudske i humane. Stalno se bavimo time koliko je bitno da se brinemo o drugima, a ovdje imamo primjer da je sve to izostalo, potpuni nedostatak ljudske empatije – dodala je Stević. 


7:30 – Načelnica policije Bojana Otović Pjanović kazala je kako je istraga išla u više smjerova. Kazala je kako su već drugi dan utvrdili da se bijela Fiat Panda kretala prometnicom blizu mjesta nestanka, kao i još 16 vozila.

– Nakon iscrpnog razgovora s majkom, jer je dijete bilo s njom, ona je zapazila, dok je tražila dijete, da je bijela Fiat Panda bila parkirana u blizini. Utvrdili smo da se radi o vozilu Vodovoda – kazala je Otović Pjanović za RTS te dodala: 

– Eliminacijom svih tih vozila koja su išla i izašla, ostalo je sporno vozilo Fiat Panda. Nakon zaustavljanja kod ulaza, oni sjedaju u vozilo, kreću se 30 do 40 metara niz ulicu, djevojčica je bila s desne strane kolnika, išli su malom brzinom. Udarili su djevojčicu, osumnjičeni suvozač stavio ju je u gepek gdje je alat, odvezli su je do deponija – rekla je. Istaknula je kako su informacije dobili priznanjem, ali i da su dodatno potvrđene provjerom GPS-a i njihovih mobitela. 

VEZANI ČLANCI: 


7:15 – Ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić kazao je jučer na konferenciji za novinare da su osumnjičeni priznali zločin, ali da tijelo još nije pronađeno. Kazao je i kako policija ima saznanja da se jedan od osumnjičenika 28. ožujka vratio na deponij na kojem su ostavili tijelo djevojčice te da ga je premjestio na drugu lokaciju.


07:00 – Danas se nastavlja potraga za tijelom malene Danke koju su automobilom usmrtila dvojica radnika Vodovoda, a zatim su njezino tijelo bacili na divlji deponij u Banjskom Polju. Djevojčica je nestala 26. ožujka, nakon čega je pokrenuta opsežna potraga za njom. Ustanovljeno je da su je automobilom ubila dvojica radnika koja su sve priznala policiji. 

6:00 – Građani Bora sinoć su ostavljali cvijeće i igračke te palili svijeće u spomen na malenu Danku. 

Zaječar: Muškarci osumnjičeni za Dankino ubojstvo  dovedeni u Tužiteljstvo
1/9

 

Ključne riječi

Komentara 38

Avatar Felix24
Felix24
10:28 05.04.2024.

Udaviti dijete i to nakon što se probudi od udarca AUTA može samo PSIHO-SOCIOPAT a takvi nemaju više šta tražiti na slobodi NIKADA više među općom populacijom. Smrtnu kaznu ponovo uvesti za ovakve i slične slučajeve.

ET
etika
10:17 05.04.2024.

Gore u članku je napisano: Prema njihovim izjavama, prestali su mokriti u blizini kuće. Kasnije, kada su nastavili, udarili su Danku, a zatim je stavili u prtljažnik. Znači li to da su kasnije nastavili mokrit u autu ili kako već?? Ili je nešto drugo posrijedi? Hvala na pojašnjenju!

DA
darko122
08:37 05.04.2024.

Na žalost ovu tragediju U Srbiji, netko u Srbiji , zlorabi , kako bi pozornost skrenuo sa političke scene.Jedna udruga u Srbiji, je to uočila i traži da se njihov ministar policije stavi na poligraf, jer sumnjaju da se namjernoo razvlači slućaj. U tome im pomažu i "naši" mediji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije