Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
policijska potjera

Drama u Zadru: Mladić bježao, pa jurnuo automobilom na policajce. Nije bio jedini pijan…

Zagreb: Prometna policija kontrolira vozače povodom Martinja
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/4
06.05.2024.
u 15:22

Sva trojica završili s prekršajima.

U subotu, 04. svibnja, oko 22,50 sati policijski službenici pokušali su zaustaviti na Obali kraljaTomislava dok je upravljao automobilom zadarskih registracijskih oznaka 30-godišnjaka koji se oglušio na izdane naredbe te nastavio vožnju, upravljajući vozilom ulicama grada tijekom trajanja crvenih svjetala na semaforima.

Potom u ulici Petra Skoke nije postupio po izdanim zapovijedima, svjetlosnim i zvučnim signalima gdje se na kolniku nalazilo policijsko vozilo već je nastavio povećavati brzinu kretanja u namjeri da pobjegne i onemogući policijske službenike u obavljanju službenih zadaća te ih tako doveo u opasnost po život i tijelo, što je izbjegnuto naglim pokretanjem policijskog vozila unatrag radi izbjegavanja sudara.

Nakon toga, osumnjičeni nastavlja vožnju van grada,  te se zaustavlja na području mjesta Zemunik Donji, gdje je uz uporabu sredstava prisile uhićen te priveden u prostorije policije, kao i trojica putnika iz vozila, dok je vozilo vučnom službom dovezeno u krug policije - izvjestili su o drami na zadarskim ulicama iz zadarske policije. Izvršenim alkotestiranjem, kod vozača je utvrđena koncentracija alkohola od 0,93 promila. Policija je nad 30-godišnjakom provela kriminalističko istraživanje zbog sumnje u kazneno djelo prisila prema službenoj osobi te počinjenih prometnih prekršaja nakon čega je predan u pritvorsku jedinicu.

 Isto tako, 37-godišnji putnik, kod kojeg je utvrđena koncentracija alkohola od 1,14 g/kg, a koji je tijekom postupanja vrijeđao i omalovažavao policijske službenike jučer uz optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, dok je drugi putnik u dobi od 39-godina sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici.

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Nevjerojatno! Srušili rekord: Francuski pekari ispekli najduži 'baguette' na svijetu

Zagreb: Prometna policija kontrolira vozače povodom Martinja
1/15

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije