Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLALI PRIOPĆENJA

Gdje je Milanović? Plenković i Miljenić će se susresti u Jasenovcu, obojica dolaze na komemoraciju

Foto: MARKO DJURICA/REUTERS/Matija Habljak/PIXSELL
1/4
20.04.2024.
u 14:26

Plenković i Miljenić u odvojenim su priopćenjima najavili svoj dolazak u Jasenovac ove nedjelje u 11 sati, a nije objašnjeno zašto tamo neće biti Milanović

Dok su napetosti nakon izbora na vrhuncu, posebice nakon novog upozorenja Ustavnog suda, Andrej Plenković i predstojnik ureda Zorana Milanovića, Orsat Miljenić, mogli bi se ove nedjelje susresti ispred spomen obilježja 'Cvijet' u Jasenovcu, nakon što je iz oba ureda najavljeno polaganje cvijeća u isto vrijeme. Kako bi obilježili Dan sjećanja na žrtve logora Jasenovac, i Plenković i Miljenić najavili su svoj dolazak ove nedjelje u 11 sati u odvojenim priopćenjima. 

- Predstojnik Ureda predsjednika Republike Hrvatske Orsat Miljenić, kao izaslanik predsjednika Republike Zorana Milanovića, sudjelovat će na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve logora Jasenovac te će s izaslanstvom odati počast svim stradalima polaganjem cvijeća (Spomen obilježje „Cvijet“) - poručeno je iz Ureda predsjednika, no nije poznato zašto na komemoraciji neće sudjelovati sam Milanović. 

Nasuprot tomu, iz Ureda predsjednika ranije su poslali priopćenje medijima da će Milanović u ponedjeljak biti na Brdu pri Kranju u Sloveniji, na sastanku šefova država Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Austrije i Italije koji organizira predsjednica Republike Slovenije povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u Europskoj uniji. 

Dok za Miljenića nisu najavljene druge aktivnosti, Plenković je osim polaganja cvijeća najavio i odlazak na Romsko groblje Uštica. Inače, Plenković je dan nakon parlamentarnih izbora otišao u Bruxelles na sastanak, a zasad se još nije oglasio o slučaju Ustavnog suda koji je Milanoviću zabranio da bude mandatar i premijer.

POVEZANI ČLANCI:

- Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na komemoraciji u Spomen-području Jasenovac, u nedjelju, 21. travnja 2024., u 11 sati. Tom prigodom položit će cvijeće ispred spomenika Bogdana Bogdanovića "Cvijet". U 12.45 sati, predsjednik Vlade Plenković položit će vijenac ispred Spomen-ploče na Romskom groblju Uštica. Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, potpredsjednica Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Anja Šimpraga, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić te posebna savjetnica predsjednika Vlade Sara Lustig - najavljeno je iz ureda vlade.

Inače, prošle godine na komemoraciji u Jasenovcu stigli su i Milanović i Plenković, a i tada su se cijeli dan izbjegavali. 

>> VIDEO Šeparović: 'Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik buduće vlade'

Komentara 5

ZA
Zagrebčanka
16:01 20.04.2024.

Možda je Milanović dao ostavku, ali nam to ne želi dati do znanja jer mi to ne zaslužujemo. Jer mu nismo dali da radi što hoće, gazi Ustav i pljuje po svima koji mu neidu niz dlaku.

GO
Godežav
16:34 20.04.2024.

Prerano mu je to.

PO
Poganec
16:51 20.04.2024.

Oni ce se Poz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije