Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Profesor s Pravnog fakulteta:
Povratak na članak

'Gdje to piše da kao slobodan čovjek ne može biti mandatar, iz kojeg je to dijela Ustava?'

Ne znam na temelju čega Ustavni sud bilo kome može zabraniti da bude mandatar, pa tako i samom predsjedniku nakon što podnese odluku, kaže profesor Vedran Đulabić

Komentari 16

DU
Deleted user
16:31 19.04.2024.

Možemo se mi šaliti, međutim Šekijev kum je ovime doveo državu u ozbiljnu krizu. Tek sad će mobilizirati oporbu. Milanović svakako ne bi uspio skupiti većinu. Uskoro ističu mandati ustavnim sudcima. Nakon ovog sigurno neće izabrati nove.

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
22:22 19.04.2024.

Profesore, a jel Ustavni sud spominal slobodneg čeloveka il predsjednika države. Sjedi jedan i pozdravi mentora koji ti je....ma razmemo se mi...

VL
LL
lijepa_li si
17:01 19.04.2024.

kako akademski obrazovan građanin lako izgubi i obraz i ugled spašavajući sudruga! ili možda računa da će on jednog dana bit nagrađen za svoje ,,tumačenje,,

VL
Avatar grbadeva
grbadeva
16:30 19.04.2024.

je piše da predsjednik može bez sankcija kršiti ustav?

VL
BR
BRSA
16:46 19.04.2024.

Profesore Vedrane Đulabiću, po Vama nogometni sudac smije zabiti gol za jednu od momčadi na utakmici kojom sudija sudi (Milanović je kao nogometni sudac morao biti neutralan u predizbornoj kampanji = utakmici, a on to nije bio).

VL
KI
kingtom
16:39 19.04.2024.

ako voziš brzo ode i auto i vozačka, ako prekršiš ustav kao osoba koja je položila zakletvu da će ga štititi, dobiš upozorenje i kršiš ga još gore onda takvog treba maknuti i kazniti - kako ga kazniti? zabaniti daa više igdje obvlja javnu dužnost ili radi javne poslove i ukinuti mu sva prava stečena obavljanjem javnog poziva, povlaštene mirovine i sl.

VL
KI
kingtom
16:50 19.04.2024.

Ko je tom liku dozvolio da bude profesor na pravnom faksu?

VL
MI
MiloDijete555
16:23 19.04.2024.

Haha i ovaj je profesor na fakultetu? Znači ja ću sam sebi dodijeliti mandat za sastavljanje vlade i to neće biti SUKOB INTERESA. Kakav pacijent.

VL
MA
majeltomoguce
17:08 19.04.2024.

Pojednostavljeno, čim je ušao u kampanju protuustavno on se sam isključio - on i svatko drugi! Ustavni sud je odmah upozorio predsjednika da mora dati ostavku u slučaju uključivanja u kampanju za premijera - jer ako to ne napravi biti će sankcija - to je to, sve je rečeno! S time da se ova odluka odnosi na OVE izbore u KOJIMA je predsjednik sudjelovao mino Ustava. Ako se izbori ponove, jer se ne uspije napraviti saborska večina na NOVIM izborima MOŽE sudlovati i Milanović - ali OPET MORA prije toga dati ostavku na mjesto predsjednika! Ovo je prvavo i tešto je mnogima razumjeti, ali teško je shvatiti i liječnika kada priča stručno ali svejedno to je tako razumio netko ili ne!

VL
Avatar Le-Freak
Le-Freak
16:59 19.04.2024.

Svi smo mi slobodni ljudi. Znači svi možemo kršiti sva prava i zakone bez posljedica. Valjda jedino ako smo u nekoj ljevoj sekti.

VL
Avatar Le-Freak
Le-Freak
16:57 19.04.2024.

Sada izleću levi pravni stručnjaci sa svih strana kao gljive nakon kiše. I naravno samo oni dolaze do riječi. I naravno da je njihovo shvaćanje prava jedino važeće. A to je: zakon je zakon a drug se ne mora držati zakona. Niti se nekome tko nije drug baš mora suditi po zakonu. Dovoljno je da se vidi da je kriv.

VL
KA
kajbiti
16:51 19.04.2024.

Ne banaliziraj profesore. On nije samo slobodan čovjek, on je Predsjednik države, institucija sa velikim P, zakleo se na Ustav RH. Da će ga provoditi i poštovati. I to baš Šeparoviću. I da će biti predsjednik i štititi interese SVIH građana RH.

VL
JU
Jure1991
16:52 19.04.2024.

Jad od profesora. On ne daje podršku Ustavnom sudu, nego liku koji krši ustav. Ljep primjer studentima.

VL
Avatar memento mori
memento mori
17:00 19.04.2024.

Profesore insistirate na glupostima. Nije bio na skupovima SDP-a nije nikakav argument!? Cijelo vrijeme izbora on sam za sebe kaže da će sastavljati vladu. Čak je dao i prototip neke "njegove vlade" Hranj, Lalovac (dobrodošli Srbin) itd... Ali eto, nije bio na skupovima hnj hnj 😏 rrkli bi kod nas u Dalmaciji- Nije vnogo, nego se pas po...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.