Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE SE PREVIŠE UZNEMIRIO

Grbin odgovorio Zekanoviću: 'Život je prekratak da bih ga trošio na njega i njegove gluposti'

Nastavak konstituirajuće sjednice 11. saziva Hrvatskog sabora
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
16.05.2024.
u 19:13

"Nisam za govor mržnje i nasilje, samo sam govorio o političkoj likvidaciji politički živog mrtvaca Peđe Grbina", istaknuo je Zekanović, dodavši da nikakve zle namjere nije bilo u onome što je rekao.

U saborskoj raspravi o prijedlogu Zakona o ustrojstvu i djelokrugu tijela državne uprave, zastupnik HDS-a Hrvoje Zekanović rekao je za čelnika SDP-a Peđu Grbina da je politički zombi kojega, kao u filmovima, treba pogoditi kolcem u srce i metkom u čelo, što Grbin smatra glupošću koju ne želi komentirati.

"Mi upravljamo Hrvatskom, a vi ćete, dragi moji oporbenjaci, uskoro biti tema i trebate biti. Tema svih tema je kako će uskoro naglavačke visiti s nekog stabla, figurativno, Peđa Grbin, kad ga vi smaknete politički. On je trenutačno politički zombi, živi mrtvac, više ga zapravo nitko i ne brani. Naravno, tko će živog mrtvaca, zombija braniti? Zombija možeš jedino, znate one filmove, pogoditi u srce kolcem i metkom u čelo", kazao je Zekanović u raspravi obraćajući se SDP-ovcima.

Novinarima je kasnije pojasnio da u Klubu SDP-a, u trenutku dok se sklapa pobjednička koalicija, traje drama i da će Grbina morati politički likvidirati, i da to upravo i rade jer razmišljaju tko će biti novi predsjednik stranke. Na upit je li prikladno govoriti o metku u čelu nakon atentata na slovačkog premijera Roberta Fica, Zekanović je kazao da mu se ne stavljaju u usta riječi koje nije rekao i da je zadnji koji bi pozivao na nasilje i likvidacije.

"Nisam za govor mržnje i nasilje, samo sam govorio o političkoj likvidaciji politički živog mrtvaca Peđe Grbina", istaknuo je, dodavši da nikakve zle namjere nije bilo u onome što je rekao. Naglasio je da mu je drago što je skrenuo pažnju na to da je Peđa Grbin na listi političkih otpisanih iz svoje stranke te da je to rekao figurativno.

VEZANI ČLANCI:

Peđa Grbin rekao je kako mu ne pada na pamet komentirati Zekanovića. "Život je prekratak da bih ga trošio na Zekanovića i njegove gluposti", poručio je.

Njegov stranački kolega Arsen Bauk, pak, sa saborske govornice je zatražio Zekanovićevu ispriku. "Reći to nakon atentata vatrenim oružjem na jednog premijera iz Europske unije zaslužuje osudu i očekujemo ispriku od strane predsjednika Kluba HDZ-a ili barem ispriku od tog zastupnika”, kazao je Bauk.  "Netko tko je to u stanju izgovoriti bi vjerojatno preživio metak u čelo jer mu ne bi ni jedan organ bio oštećen jer ga tamo gdje prođe metak nema", poručio je.

Reagirao je i zastupnik Bojan Glavašević. "Ovaj zastupnik uvijek je bio trbuhozborac Andreja Plenkovića, koji je odrađivao prljavi posao za HDZ. Stoga jedino pitanje glasi: smatra li i Andrej Plenković, dan nakon što je oštro osudio napad na slovačkog premijera, da lidera hrvatske opozicije treba pogoditi kolcem u srce i metkom u čelo?

Plenkovića ne samo da je promijenio HDZ, već su ga promijenili i 'domovinci', koje je do jučer optuživao da treniraju teroriste da pucaju na Banske dvore. Možda je novo razdoblje Plenkovićevog mraka tek počelo ali još ima nas koji ćemo se potruditi da što prije završi. Nema predaje", priopćio je Glavašević.

GALERIJA Ovo su ljudi koji su izabrani za zastupnike u Hrvatskom saboru

Nastavak konstituirajuće sjednice 11. saziva Hrvatskog sabora
1/156
Ključne riječi

Komentara 1

GO
goran2hr
20:21 16.05.2024.

Ideološki Grbin i Plenković su isti. Među ostalim, obojica podržavaju "Marakeš", IK, SNV.... No, Zekanović je izabrao samo jednog od njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije