Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPREDSJEDNIK DP-A
Povratak na članak

Radić: 'S kime da pregovaramo na ljevici? Puno je spinova, nismo dogovarali ministarstva s HDZ-om'

"Imali smo neformalne razgovore, ali to nisu pregovori. Nitko nam ništa nije nudio", tvrdi potpredsjednik Domovinskog pokreta Mario Radić.

Komentari 109

DU
Duupin
12:43 22.04.2024.

Bit će dobro, falilo je malo papra i parike u HDZ vladi a sa DP to neće falit

VL
Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
12:35 22.04.2024.

Glavno da Pupi i njegova ekipa odu, ostalo se može dogovoriti.

VL
Avatar Heisenberg
Heisenberg
15:29 22.04.2024.

U ovim uvjetima podrška vladi DP-a i HDZ-a.

VL
Avatar Nikola Šubić Zrinski
Nikola Šubić Zrinski
15:56 22.04.2024.

DP bi trebamo zajedno s HDZ sastaviti novu vladu. To je jedino prirodno i realno, svaki druga kombinacija je i neprirodna i prevara birača s bilo koje strane. Naravno da ljevici, u ovoj situaciji, odgovara bilo što, ali stvarno bilo kakva Quasimodo koalicija samo da desnica ne formira vladu, a lako će oni poslje, nadaju se, već nekako preuzeti vlast u državi. No, DP ovo ne smije propustiti i mora odigrati mudro. Znači, mora uči u koaliciju s HDZ i tražiti ono što objektivno i realno mogu dobiti glede broja i vrste ministarstava i glede utjecaja na formiranje javnih politika koje će se sprovoditi u državi. Uvjek trebaju ima ti na umu svoju temeljnu političku orjentaciju i broj mandata u koaliciji u odnosu na HDZ i to im treba biti mjera nametanja njihovih politika. Drugo što je barem jednako važno, ako ne i važnije, je to da im se ne smiju dogoditi nikakvi nestašluci s javnim financijama jer samo će im principjelnost i čiste ruke donjeti još više mandata nakon 4 godine.

VL
AL
alkemičar
16:06 22.04.2024.

Pa hdz vam je jedino i logicno rjesenje jer svjetonazorski ste najbliskiji, a i u svojim redovima imate bivse hdz-ovce pa s kim bi drugim i mogli koalirati a da to ne predstavlja potpunu izdaju vasih biraca? S mozemo, mostom i sdp? Pa oni sami jedni s drugima ne zele koaliciju, a svama u njoj ne zele ni pricati! Vi ste stranka koja je desnija od hdz-a na koji nacin bi vi s ljevicarima mogli u koaliciju??

VL
Avatar Iblis Ginjo I.
Iblis Ginjo I.
13:13 22.04.2024.

Naravno da hoće, inače slijede novi izbori u kojima će kažnjen biti onaj tko je do njih doveo, tj. DP ako bude imao nerazumne zahtjeve. U redu je da DP korigira HDZ prema desno. Nek se uhvate Slavonije tj. poljoprivrede,, migranata, demografije i povratka iseljeništva! SdSs je ovoj državi najmanji problem. Oni su svedeni u financijske i druge okvire koje, uglavnom, ne prelaze.

VL
BI
Bionicman
14:12 22.04.2024.

Citam i slusam neke izjave koje daje Josip Jurcevic iz DPa. Ti komentari nikako nece pridonjeti koaliciji i dogovor o novoj Vladi. Nadam se da ce ga celni ljudi u DPu malo primiriti. Ako se stvori percepcija da se HDZHDZ trudi stvoriti vecinu, a da je DP neopravdano tvrdoglav u svojim stavovima moglo bi doci do novih izbora. U tim okolnostima predvidjam da bi glasaci DP podrzali svoju bivsu stranku a to je HDZ. Ne vidim da bi se DP priklonio SDPu.

VL
LL
lijepa_li si
16:17 22.04.2024.

s kim pregovarati? s kordinatorom tomekom? s kordinatoricom sanjicom? s baukom? s rankom il rajkom? s vesnom? s narikačom kom.2? ?? pedja je neozbiljan. predsjednik il rojs?

VL
TK
tkoznaa
18:00 22.04.2024.

Pričaj sa Ćipom, on je pametan čovik. Uvijek je znao kada i što triba reči!

VL
NI
Ninica
15:49 22.04.2024.

Budimo realni, DP izjavio da ne ide s Možemo i SDSS. ( Manjine se drže zajedno). A u svoj toj kombinatorici gdje nema jednih ili drugih zapravo DP ne može napraviti ništa, osim poslati manjine lijevima ako nagovore Most. Ili novi izbori.

VL
Avatar Cro-Wolf
Cro-Wolf
14:11 22.04.2024.

Dao sam glas DP i prije bi sa HDZom nego sa lijevima. Ako im se ne sviđa neka odu opet u šume kao 41ve

VL
Avatar nisam_robot
nisam_robot
15:52 22.04.2024.

Stvarno se nadam da će doći do koalicije DP i HDZ. To je ono što našoj zemlji sada treba. Mislim i da će HDZ svoj dio odraditi časno i profesionalno. Za DP nisam skroz siguran, bojim se da će odglumiti mostovu koreografiju i tako sami sebi naštetiti. Što sebi štete je ipak njihov problem. Ali nikako nije dobro što bi time i cijeloj zemlji naštetili.

VL
NO
Noštromo
16:24 22.04.2024.

DP je svoju odluku vec donio sa kim ce, ili na nove izbore. Samo što ce ostat od DP ako na novim izborima, ako odluče lošije prođu.

VL
Avatar Zoran Kociper
Zoran Kociper
16:57 22.04.2024.

Bravo DP, sad se vidi da je DP samo ekspozitura HDZ i da sva ona halabuka u Saboru svo ono patetično, upravo teatralno domoljublje nije nego kazalište laži! Sve one svađe bjehu tek uvretira u ovo, raspodjelu fotelja i sinekura! Isto je na ljevici, isto je sa svim strankama, sve je to sme.., antihrvatsko, anti narodno, a birači su doista stoka sitnog zuba. Glasaju da HDZ ode s vlasti, a sad, eto, podržavaju DP da HDZ ostane na vlasti u ime "viših ciljeva", hahaha. kako bi rekao veliki Malnar: ma tko to puši?... Ipak, sretan sam jer se stvari razvijaju kako sam i pisao na ovom portalu prije nekoliko mjeseci... Hrvatska je dotakla političko i moralno dno i neka im ovaj mandat, još malo uništavajte Hrvatsku, a onda se Hrvatska vraća Hrvatima

VL
KI
kingtom
18:14 22.04.2024.

Pravilo broj 1 : sa ljevicom se ne pregovara paravilo broj 2: vrati se na pravilo 1

VL
SM
smradek
16:45 22.04.2024.

Treba imati želudac za koaliciju nakon tolko pljuvačine jedni po drugima. Bude ih plenki ispljunul ko most svojedobno.

VL
FB
FB
14:49 22.04.2024.

Dp je propao kada je uzeo Jurčevića, Kolakušića i Sinčića. Sva tri su zapravo slučajevi za .....

VL
ZA
zagabria3
21:46 22.04.2024.

Nije ovako govorio prije izbora jer je znao da tada ne bi dobili ni 2% glasova, narodu ne treba dva hdz-a dovoljan mu je jedan. Ali prevariše birače i sad imamo dva hdz-a jedan gori od drugog

VL
LI
lipa75
16:26 22.04.2024.

Što na sve to kaže Pavao Vujnovac. Valjda se i njega nešto pita

VL
NA
nacional
18:45 22.04.2024.

Domovinski pokret treba inzistirati na svojem političkom programu, ako druge stranke ne podrže program domovinskog pokret idu novi izbori na kojima će domovinski pokret još više glasova dobiti.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.